1 Mai în Chitila

Scris la 4 mai 2013 in Povesti despre vin | Un comentariu

….O zi mai frumoasă şi mai călduroasă decât cea de miercuri-1 mai, nici nu se putea pentu o zi liberă în mijlocul săptămânii. Cum defilarea din Chitla se anulase din lipsă de clasă muncitoare, iar dezlegarea la mici şi bere se dăduse deja, am scos mesele şi scaunele de grădină. Mi-am chemat vecinii şi rudele şi-am băgat ţăndărele în locomotivă să ne spurcăm cu mici şi bere. Da, recunosc – am băut bere, dar nu mai mult de 2 pahare, cât să sting scânteile de pe piept, pentru ca fusesem schimbul 1 –fochist.
….Uitasem şi gustul de bere, pentru că dacă ai blog despre vinuri, nu poţi să scrii cu spumă la gură!! Nu ştiu ce-mi venise, dar cumpărasem de la o măcelarie arăbească niște chioftele, pe care le-am perpelit puţin şi-am vrut să verific dacă-s bune de mâncat. Erau atât de picante, că-mi amorțiseră și obrajii și limba și încă ceva, dar nu mai țin minte ce. Nu le-am spus și lor că sunt exagerat de picante, asta ca să fac și eu o poantă de șantier. Și-am deschis un vin, de care nu știu de ce m-am ferit atât timp: Riesling Castel Huniade din 2012 de la Recaş. După 2 pahare de apă și un colț de chiflă, mi-am băgat și eu nasul în el.
….Fiți atenți: am dat de un riesling italian cu culoare galbenă și un pic de verzui, foarte limpede. Un nas reţinut, dar cu cât îi dădeam mai multe zgâlţăituri, începea să se-arate parfumat, chiar interesant, având prin el miresme de flori, dar mai ales fructe tropicale. La prima gură zici ca-i dulceag, dar apoi îţi dai seama că e sec bine de tot. În ciuda celor 12,5 grade de alcool, îl simţi cam tare, dar cu timpul îl ierţi. Revin fructele alea exotice, gustoase şi ai senzatia unui vin corpolent, dar odată înghiţit, îţi dai seama că nu-i chiar aşa. Foarte aromat, prietenos şi de cursă lungă. Îl găsesc foarte agreabil şi destul de generos cu salatele de vară şi peştele uşor. La o brânza de oaie cu ridichi, face ravagii. 14 lei la Carrefour şi 6,5 ppn-e. RPC (ca să mă alături unor colegi) foarte bun. Un vin de 1 Mai muncitoresc extrem de potrivit.
….Seara am cântat dintr-un repertoriu cam vechi, dar adaptat condițiilor: Haimanale râd în soare și Iubitori de vin din toate țărarile, uniti-vă!
….

….Trăiască România muncitoare!… sau ce-a mai ramas din ea.
….RaSto

Un comentariu

  1. Traiasca 1 MAI ! ( unul mai bun ca altu’ ) :-)))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori