10 pentru GoodWine

Scris la 8 decembrie 2013 in Povesti despre vin | Un comentariu

….Pentru mine, GoodWine-ul din toamna asta a început devreme. Vineri la ora 11.oo la conferinţa de presă, mi-am dat seama ce puțină presă scrisă avem, iar interesul media față de vin este cu mult sub calitatea vinurilor și a celor din industrie, în general. De remarcat este că GoodWine-ul a ajuns la a 10-a ediție și, deși, pare puțin față de alte țări, continuitatea este cea care contează.
….În cele de mai jos, am să scriu despre câteva noutați care mi-au atras atenția.
….După obligatoria fotografie cu Alina (de pe coperta noului număr al revistei Vinul.ro) , la Casa de Vinuri Cotnari s-au lansat două vinuri: Feteasca Neagră din gama Domenii și Grasa de Cotnari (Colocviu la Moscova) 2012- cu o aciditate și un echilibru mai plăcute decât precedenta.
….La standul celor de la Averești, cu mult mai generos și inspirit decât data trecută, am gustat “vinul meu de vară”…Zghihara 2013, care iar mi-a plăcut. Tot aici, dl. Claudiu mi-a semnalat alte două noutăţi: Aligote-ul şi Busuioaca de Bohotin – demidulce. Un lucru e clar: la Averești lucrurile sunt pe un drum bun, iar lansarea sauvignonului blanc se tot lasă așteptată.
…. Wine Princess –  a venit cu vinuri sub semnătura Balla Geza și am gustat feteasca regală și roze-ul cuvee, care mi-au plăcut. Roze-ul este mixat din merlot, burgund mare și cadarcă. Am să revin asupra acestui vin cât de curând.
….Vinuri portugheze la standul Premium Drinks. Chiar noutate, pentru că au fost prezenți și 3 producători dispuși să-ți dea toate detaliile asupra vinurilor prezentate. Aici am întâlnit un vin exceptional fără să exagerez: Dois Terroir 2012, cu o poveste cel puţin interesantă.
….Budureasca, mi-a dar vestea proasta: Fume-ul (etichetă neagră) care-mi placea mie s-a terminat, dar vestea bună a fost că au lansat Oro Manisa 2012, un cupaj dintre tamâioasă românească și chardonnay foarte interesant și promițător. Și aici vinurile sunt din ce în ce mai bune și trebuie neapărat să fac o vizită la cramă.
….Standul vinurilor din Chile era mereu aglomerat, așa că de abia în a 3a zi am reușit să găsesc sauvignonul Viu Manent 2012  Secreto (medaliat cu argint la Premiile de Excelență Vinul.ro) cât de cât rece și care mi-a plăcut. Exploziv în arome, vesel, vioi și prietenos.
….Crama Oprișor mi-a cam înroșit privirea cu eleganța celor de la stand. Roze-ul 2013 din gama Caloian a fost cel care mi-a plăcut foarte mult, poate și pentru ca doamna Veronica a „scăpat” în el ceva pinot noir. Gând la gând cu bucurie.
Pentru mine aceasta a fost ispita.
….Vînju Mare a venit cu gama „5 Motive” îmbracate cu etichete noi și mult mai atractive, iar sauvignonul demisec e chiar reușit.
….S.E.R.V.E. s-a grăbit să lanseze rozeurile 2013 și să le și promoveze pe piață, atât Terra Romana, cât și Vinul Cavalerului. Bune amândouă, bine făcute și nu m-ar mira ca pe la sfârșitul lunii martie să rămână fără stocuri. Dacă se bea roze iarna, nu știu, dar eu sigur voi bea.
….Și au mai fost, desigur, destule alte lucruri de semnalat, dar nu vreau să lungesc povestea, încheind cu speranța că primăvara lui 2014 va aduce la GoodWine și alte noutăți, de una din ele urmând să mă ocup personal.
….RaSto

Un comentariu

  1. „Este néctar do velho mundo nasce da união entre dois produtores e é criado com lotes de 2012 provenientes de dois “terroir” de duas regiões distintas, o que explica o nome da própria marca.

    Com uma identidade diferenciadora e que desperta os sentidos, “II Terroir” reúne numa só garrafa o melhor de duas regiões – Melgaço e Douro – e de dois produtores de referência – Quinta do Regueiro e Quinta da Casa Amarela –, a conjugação perfeita para a criação de um vinho branco único, elegante e aromático.”

    Acest nectar a lumii vechi se naște din uniunea dintre doi producători și este creat din loturi de vin productia anului 2012, cu „terroir” din două regiuni distincte, de aici si numele II Terroir.

    Cu o identitate distinctă care trezește simțurile, ” II Terroir” aduce intr-o singura sticlă tot ceea ce este mai bun din cele două regiuni – Melgaço și Douro – și doi producători de referință – Quinta do Regueiro și Quinta da Casa Amarela – combinația perfectă pentru crearea unui vin alb unic, elegant și aromat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori