14 mai. Again

Scris la 30 aprilie 2018 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Cea de-a 6-a editie a Concursului de Vinuri Rose va avea loc la Novotel – Sala Teatro, in data de 14 mai si va fi jurizat “in blind” de specialisti si cunoscatori in domeniul vinului. Competitia se inscrie intr-un program de incurajare si promovare a consumului de vin de calitate, semnaland trendurile in domeniu si vinurile ce merită a fi consumate in vara si toamna anului in curs.
—-Cele trei comisii care jurizeaza sunt alcatuite din membri A.D.A.R. (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania), absolventi români ai W.S.E.T. (Wine and Spirits Education Trust), comercianti si consultanti in domeniul vinului, ai magazinelor specializate, magazine online, manageri de restaurane, dar si somelieri, pasionati de vinuri si comunicatori de vin (jurnalisti, critici si bloggeri).
—-Competitia vinurilor rose reuneste 16 probe selectate de organizatori,urmarind: vinuri rose seci, linistite, nearomate, românești, din recolta anului precedent si avand prețul de raft cuprins între 20 si 60 RON. Data limita de selectare a vinurilor: 7 mai 2018.
—-Concursul consta in analiza, notarea si ierarhizarea pe fise tip OIV a probelor selectate in prealabil , de organizatori, in trei tururi:
-turul 1 – analiza a 16 probe (toate probele din concurs)
-turul 2 – analiza a 8 probe (primele ierarhizate din 16)
-turul 3 – finala – analiza 3 probe (primele ierarhizate din  cele 8 ramse in turul 2) si declararea castigatorului concursului.
—-Pe durata concursului, producatorii celor 16 vinuri selectate pot trimite observatori la desfasurarea concursului. Primele trei vinuri calificate in finala vor primi premii din partea sponsorilor si organizatorilor. La finalul concursului va fi desemnat si ce mai bun degustator al vinuri rose, luandu-se in considerare constanta punctajelor date celor 3 probe calificate in finala pe tot parcursul Concursului.

—————————Sponsori:

 

 

—-Pentru prima data in Romania, in paralel cu Concursul de Vinuri Rose, va avea loc si evenimentul “Pinknic pe Calea Victoriei” – un concept initiat si organizat de revista Vinul.ro, pe terasa Novotel. Publicul larg, pe baza inscrierilor si in limita a 60 de persoane, va putea participa la testarea tot “in blind” a celor 16 probe din concurs intr-un cadru informal, cu muzica si mult vin rose. La sfarsitul Concursului, participantii la Pinknic si juratii Concursului vor putea interactiona si discuta asupra probelor si vinurilor din Concurs, probele urmand a fi desecretizate desecretizate.
Parteneri ai concursului:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Până în prezent au fost degustate pentu selectie 39 de vinuri.
—-Organizatorii concursului:
Razvan Stoenescu / vin2.ro, Laurentiu Horodnic / oenolog.ro si Iuian Grigorescu / blog.piestoanebaricate.ro

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori