4 litri Diesel vs. Riesling Italian 2012 Eclipse

Scris la 28 mai 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….La cursul susținut la WineTaste, am primit de la un coleg și bun amic Cristian B. o sticlă de vin, pentru testare. Mulțumindu-i frumos pentru încredere, m-am dus cu ea sa o testez, nu singur, ci împreuna cu alți amici, mai vechi și mai noi (Catalin A. și Ionuț P.), la agreabilul restaurant al hotelului Diesel din Floreasca. Riesling Italian Eclipse 2012 Crama Basilescu.
….Primul lucru care-l remarci este culoarea gălbuie, cu ceva verzui în el, foarte strălucitor și curat. Când duci paharul la nas, simți ceva caise și piersici coapte, un pic de must, un miros plăcut, dar nu foarte pronunțat. Nu știi la ce să te aștepti de la gust. Va fi sec, va fi mai dulceag?
….Când duc paharul la „trompetă”, încep să zâmbesc la amici și toată lumea se liniștește mulțumită- e sec! Gura se umple de fructe coapte, ușor crispy, ceva flori de vară, cu atac un pic dulceag, dar cum îmi place mie, aromat decent și corpolent, fin și elegant. E cremos și ce mi-a plăcut cel mai mult, pentru că de fiecare dată am această problemă la degustare: integrarea alcoolului. Ei bine, chiar dacă are 14,5 grade, nu le gasești pe niciunde prin gură disparate. Tot alcoolul e în corp și se așează bine.
….Restaurantul având specific basarabean, nu m-am putut abține să nu cer o limbă de vită cu sos de ciuperci în smântână cu salată verde. Dacă e ce se impunea la asemenea vin? Nu știu, dar foame mi-a fost. Iar rieslingul ăsta italian al lui nenea Gabi Lăcureanu era bun. Post gust? Mediu spre lung, cu defect evident de cantitate: mai cere încă un pahar.
….Nu greșesc dacă acord fară rezerve 7 ppn-e, iar prețul s-ar putea să vă convingă: aproximativ 27 lei sau 4 litri de Diesel. Unge gâtlejul!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori