A venit toamna!

Scris la 22 octombrie 2013 in Povesti despre vin | Un comentariu

Motiv de melancolie, cu vremea urâtă, căzutul frunzelor şi vegetaţia muribundă care abia aşteaptă primăvara viitoare să se trezească la viaţă. Cu vremea ploioasă de stat în casă şi număratul banilor, pentru cine îi are, pentru cine nu – număratul datoriilor.

Mie, ce să spun – îmi place toamna pentru tihna pe care mi-o oferă. După o vară agitată, cu multe drumuri la mare, munte şi tot felul de alte locaţii, vine toamna cu liniştea caracteristică, când în general mă adun pe lângă casă, stau la geam cu gândurile mele şi privesc atmosfera zgribulită de afară. Bine-nţeles, cu paharul de vin în mână şi mai tot timpul cu câte un preparat deosebit la cuptor.

Săptămâna trecută, aşa pe înserat un pus câteva bucăţi de dovleac la cuptor, cu ceva zahăr şi scorţişoară cât să-mi parfumeze toată casa. Mi-am amintit imediat atmosfera serilor petrecute la bunici, lângă gura sobei şi toate prostiile pe care le făceam în acele vremuri. Parcă au fost ieri…

Imediat ce am scos dovleacul de la cuptor şi am pus fiecare porţie pe farfuria lui, am adăugat peste fiecare, două linguri mari de îngheţată cu praline de la “Nirvana”. Nu vreţi să ştiţi cum a fost, pentru că dacă aţi afla, instantaneu s-ar goli oraşul, toată lumea ar alerga bezmetica pe străzi pentru achiziţionarea dovlecilor şi azvârlirea lor direct, sau cu boltă în cuptoarele proprii. Ar fi nebunie curată.

Acum să vă termin de tot, o să vă spun că am băut alături un pahar de Sirenă Dunării 2001 – Vinarte. Nimic pe lumea asta nu merge mai bine! Dovleacul, alături de dulceaţa vinului cu arome de caise coapte, gutui şi parcă puţină smochină, te ridica la cer. Musai să încercaţi!!!

Bogdan.

Un comentariu

  1. Chiar curios. Cea ce am citit pe pagina dvs. despre A venit toamna! » Pove?ti cu vin m-a impresionat. Te felicit pentru dezvoltarea vin2.ro, care e un site care trebuie cunoscuta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori