Aniversare cu degustare!

Scris la 22 septembrie 2013 in Povesti despre vin | 2 comentarii

….A trecut şi aniversarea bloggului nostru ca tot ce este frumos pe lumea aceasta, dar am rămas cu atâtea amintiri plăcute cât pentru o viaţă întreagă. M-am simţit bine, atmosfera a fost relaxantă (păcat că nu am fotografii să vă arăt şi vouă), şi sper din suflet ca toţi invitaţii să se fi simţit cel puţin cum m-am simţit eu. Acum ce să zic, aştept cu încredere să văd ce ne va oferi viitorul!

La această aniversare am degustat un vin roşu, care mie mi-a plăcut şi aş dori să vă împărtăşesc impresiile mele.

Vinul se numeşte: Bric Quercia 2010 de la Tenuta Caretta şi este făcut din soiul Barbera. Provine din nord-vestul italiei, zona Piemonte, leagănul celebrelor Barolo şi Barbaresco. Îl putem găsi şi în România (aici) în jurul sumei de 75 ron.

Ce mi-a plăcut mie la acest vin? În primul rând mirosul deosebit de curat şi plăcut cu mult fruct (fructe de pădure, dar şi vişine), puţin afumat, cu ciocolată neagră, cafea şi caramel. Atât de frumos şi armonios mirosul acestui vin, de pur şi simplu nu îţi mai venea să iei paharul din dreptul nasului.

Apoi gustul în acelaşi registru cu mirosul, puţin acrişor de la fructele de pădure. Cu ciocolată amară, cafea neagră parcă şi o tuşă de capucino. Finalul este foarte lung şi îţi rămâne în gură o senzaţie extraordinar de plăcută de ciocolată cu caramel. Aciditatea este foarte bună, taninii nu se simt deloc, dealtfel nici alcoolul de 14%.

Un vin nu foarte corpolent, dar atât de delicat şi cursiv, ce te face să simţi într-adevăr plăcerea de a-l savura pe îndelete, la fiecare pahar băut. Mie personal mi se pare a fi un vin excelent, foarte rafinat şi elegant.

Acasă l-am servit alături de tagliatelle cu sos gorgonzola şi prosciutto crudo şi a mers de minune. Recomand asocierea!

Bogdan

2 comentarii

  1. Cred ca ai fost impresionat si de prezentarea somelierului.

    • Da, prezentarea a fost ceva mai buna decat vinul! 🙂 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori