BBQ. Monumental

Scris la 4 iulie 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Veciunul meu a inaugurat gratarul!
—-Nu stiu daca a vrut sa replice monumetul de la Marasesti, dar i-a iesit cel mai frumos gratar din Chitila pe care l-am vazut. A renuntat la panglici tricolore si sampanie, dar am substituit totul cu o sticla magnum de Milenium alb 2013 de la S.E.R.V.E.  Marea butelca provine din perioada Pastelui, ca Iepuras dolofan primit cadou de la producator (multumesc!).
—-Evenimentul merita imortalizat. S-au aruncat in lupta pe gratar prea multe, drept test de anduranta ca la poduri inainte de inaugurare… Scurta ploaie de 10-15 minute ne-a racorit nitel, dar ce ne-a si intaratat! Mi-au ramasa in minte mai ales scrumbiile, un remember din aprilie anul asta.
—-Mirosul placut staruitor al scrumbiilor nu ne-a pacalit la aprecierea aromelor vinului. Fructat, ademenitor, placut anuntand notele citrice completate de ceva pepene galben. Si daca suntem in zona inotatoarelor, am insistat pe o caracatita … dintr-un muschiulet de porc… sa nu zicem ca n-am cinstit vinul si gratarul cu fructe de mare. Pozele exprima multe despre apetitul meu pentru gastronomia cu scufundatoare mediteraneeane…
—-Important a fost ca vinul ni s-a parut cam putin. Dar asa se intampla cand te intalnesti cu ce, cu cine si cand trebuie. Combinatia de sauvignon , riesling si chardonnay e reusita. Suficient de fructat, atac aparent dulceag, molcom, corp mediu cu aciditate potrivita, iar tentaculele au facut pereche cu alcoolul (maricel), insa bine ascuns. +7 papioane au onorat vinul si „locomotiva” de caramida, care cred ca se inscrie la categoria de impozit pentru „constructii speciale”.
Cu bine,
RaSto

Niciun comentariu

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. O stiti pe Viorica? » Povești cu vin - [...] gratar. Incerca o reteta noua de lup de mare cu meta si salvie infoliat si aruncat pe gratarul sau…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *