Best Chilean Chardonnay

Scris la 5 aprilie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Facem o pauză scurtă din relatările de la GoodWine și mai scriem și de alte vinuri.
….La sfârșitul lui septembrie al anului trecut am fost invitat la o lansare de vinuri care a avut loc la unul din magazinele Cramei Halewood – pe Moșilor 268-270.  Pe lângă multe vinuri interesante văzute acolo, mi-am    cumpărat un vin, care la degustare se prezentase foarte bine Marques de Casa Concha Chardonnay 2011.
….Ei bine, ieri i-a venit rândul să-l aprofundez. Și cum pe la ora 15.oo fusesem la dentist și timp de 3 ore nu aveam voie să mănânc nimic, nici nu prea aveam chef de lucruri crocante sau de rumegat mult, am avut parte de la chef  Make de niște paste moi, înecate în brânză grasă ușor sărată.
….A naibi potriveală.
….Ce zice vinul? Păi, mai întăi că sticla e frumoasă, etichetă și contraetichetă cu tot ce trebuie pe ea: informaţii, poveste, tot. La culoare zicem că e galben strălucitor. La nas începe greul, pentru că intrăm în complicăciuni. Datorită baricării timp de 12 luni, tot ce iese din pahar se concretizează în: fructe coapte (ananas, citrice, chiar și banane), arome clare de vanilie „cu afumătură”, toate într-o combinație provocatoare, care te invită precum șarpele Kaa (trust in meee..). Cu cât îl zgâlțâi mai bine, mirosul se modifică ușor și nu știi ce să mai crezi. Prima gură nu te uimește, dar remarci amestecurile succesive de dulce-acrișor. E catifelat, cu mineralitate aparte, onctuos, cu textură cremoasă, crocant, fără prea mare aciditate și cu cele 14% de alcool la locul lor. Tot mix-ul ăsta e corpolent și echilibrat, deci, bun! Amăreala de final nu o punem la socoteală, pentru că așa trebuie să fie. Am dat 52 lei la vremea aia și acord 7,5 ppn-e. Wine Spectator zice 90, iar Wine Enrhusiast 86 puncte.
….Combinația de paste în brânză cu Chardonnay-ul, în general e reușită, dar aseară au fost chiar la superlativ.
….Despre Casa Concha sau Concha y Toro, nu e cazul să mai insist, pentru că știu că toți stați bine cu Google-ul, așa că închei.
….Noroc!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori