Caloian – Cabernet Sauvignon Alb

Scris la 11 iunie 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Astăzi, am primit un pachet de la Crama Oprişor. Curios din fire, imediat după despărţirea de reprezentantul cramei, m-am furişat într-un loc ascuns şi l-am deschis. Ce să vezi!? În cutie era noul Caloian – Cabernet Sauvignon Alb, o pâine şi o felicitare explicativă din partea Cramei Oprişor. Extraordinar gestul, iar pentru asta ţin să mulţumesc acestor oameni minunaţi!

De ce vinul şi pâinea? Pentru că: “Simbolic, vinul şi pâinea, elemente ancestrale apropiate romanului, îţi îmbogăţesc casa”, spun cei de la Oprişor. Şi au dreptate, cel puţin pentru acesta seara când am de gând să le deschid pe amândouă la cină! Recunosc, că de obicei, eu nu consum pâine (sunt şi aşa gras precum “Zmeul”), dar astăzi am hotărât să fac o excepţie. Am pus pâinea feliată în prăjitor, apoi am uns-o cu usturoi. Am tăiat ceva slănină cubuleţe, la fel şi câteva bucăţele de roşie pe care le-am aşezat împreună peste pâinea frecată din belşug cu usturoi. O minunăţie! Setul doi l-am încercat cu slănină şi ceapă roşie, iar cel de-al treilea cu brânză grasă de capră românească, care după mine a reprezentat asocierea Dumnezeiască! Ce să zic: moartea colesterolului, dar am mâncat mai bine decât în “Paradis”! Şi am fost acolo! Acum, dacă mă gândesc încă îmi plouă în gură…

Şi cu ce să “stropeşti” acesta “cina rubensciană”? Bine-nţeles cu Caloian – Cabernet Sauvignon Alb, dacă tot a venit la pachet!

S-a comportat astfel:

Culoare: galben pai foarte transparent, limpede, curată.

Nasul, vine ca o adiere de vară, plin de fructe coapte (mango, piersici şi ceva pepene galben), cu tuşe de miere, cu flori albe parcă special destinate tinerelor amoreze drept parfum romantic în nopţile fierbinţi de “Vamă”!

Apoi, dacă îl duci la gură simţi citricele răcoroase inundându-ţi trupul, simţi abordarea directă, echilibrul de netăgăduit şi plăcerea de a nu te opri din băut! Final este mediu, puţin amărui şi aminteşte de cârceii din vită, ori de sâmburii din struguri.

Dar, pentru astăzi, am decis. El este alesul! Este vinul care mi-a “luminat” seara, care mi-a întins mâna pentru a deveni prieteni, care onest fiind mi-a zis că în locul vreunei complexităţi de neînţeles, îmi oferă prospeţime şi plăcere. Şi nu s-a terminat aici!

Pentru că, îl mai vreau….

Bogdan.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori