Ceva hermeneutică, primiți ?

Scris la 7 februarie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Am văzut că în aprilie se organizează Forumul Vinul.ro și totodată se dă startul Primaverii în Rose.
….Eu nu am mai avut răbdare după Cezar & Co. și-am dat buzna la Private Wine, cumparându-mi un rose de la Jidvei. Acasă, chef Make pregătea o ruladă de rață asiatică picantă cu legume (un semipreparat de la Lidl) și era în asteptare cu răcirea viului.
….Ne uitam la sticlă (precum rața la fulger) să identificăm în labirintul Versace ce scria pe fiolă. Hermeneutică, frate ! Ahaaa…uite, tu, că am găsit. Era chiar în ochii noștrii. Numai mințile complicate pot vedea ușor lucrurile simple, ceea ce nu e cazul nostru, evident.
….Dom’le, sticla e frumoasă, nu ai ce spune, chiar elegantă și știam că citisem undeva pe net că : “Mysterium Syrah și Cabernet Sauvignon 2011“, primul rose de la Jidvei, creat tot de vinificatorul francez, a câstigat bronz la „Decanter World Wine Awards 2012”. Tan-ta-naaaaa…Adevărul e ca intrasem în panică. Oare rața noastră asiatică “se califică” la asemenea grozăvie de vin ? Riscăm!
….Gata, îl deschid pe “pacient” și-l torn în pahare. Culoare exceptional de frumoasă. Sirop de căpsună limpede și îmbietor. Nas : foarte foarte reținut, deși îl agitasem bine-bine, de mi se urcase pe bluză. Revin și recunosc fructe roșii de pădure, dar și ceva de strugure roșu stors. Atac paharul cu gura mare și simt ceva acrișor, plăcut, după care vin să confirme frăguțele, smeurica și ceva capșunele necoapte bine. Aparent apos și subțirel (13,5 % alcool !! ), la a doua gură vine și ceva corpolență, dar și tăria vinului, care cam stă separat puțintel. Mai aștept și-mi vin senzațiile unor vinuri băute cu ani în urmă, la un vecin în Chitila (care nu cred că a cunoscut secretul amestecului de cabernet cu syrah). Aduce cu vinurile de țară, desigur, în varianta elegantă și elaborată, dar tocmai asta-mi place la el. Vinul te trece printr-o senzație aparentă de gusturi dulcege și acrișoare, dar rămâne definit ca un vin sec.
….Mai dau cu ochii-n sticlă și citesc :”cei care vorbesc nu știu, iar cei care știu nu vorbesc”. Și-atunci de ce m-aș întinde la vorbă ? Cine știe ce mai găsesc la al treilea pahar și spun prostii. Oricum, la fiecare înghițitură rața devenea tot mai picantă și vinul intra oricum. Mai bine mucles, că tocmai era pe televizor cel care s-a născut stea și va muri tânără speranță : MRU, cel cu hermeneutica. Uite, ăsta era bun să dezlege misterul de pe eticheta Mysterium-ului.
….Revenind la lucruri serioase, eu cred că Jidvei se află în propriul labirint al căutărilor vinurilor premium și îi doresc mult succes, roseul ăsta fiind singurul vin care-mi place, însă. Speranță și răbdare eu am.
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori