Chardonnay Reserva LacertA 2010 excelență

Scris la 8 noiembrie 2012 in Povesti despre vin | 4 comentarii

….Luni, 5 noiembrie, la Hotel Marshal, Vinul.ro ne-a invitat la decernarea premiilor de excelenţă 2012. Lume multă. Saluturi, pupături şi speech-uri ale câştigătorilor, muzică, fete frumoase, tot ce trebuie pentru o asemenea întâlnire. După ce facem poza de rigoare de la panou, cu Mihai şi cu Nicuşor, ne așezăm la o masă mai retrasă, unde mă trezesc că cineva (pe care nu-l cunoşteam) îmi toarnă sănăos mai bine de jumatate de pahar mare cu Chardonnay Reserva LacertA 2010. Îl adulmec şi aud la microfon vocea lui Valentin, care anunţă medalie de argint la secţiunea non-retail- vinuri albe seci, tocmai pentru acest vin. Am băut din el aproape toată seara şi greu îţi vine să te opreşti. Dar aveam un gând cu vinul ăsta.
….Pe 7 noiembrie, aveam de sărbătorit în familie, pe Pappy- cockerul nostru care împlinea 17 ani. Bietul Pappy de abia se ma ţine pe picioare, nu prea mai vede şi tot parterul casei îl tapetăm zilnic cu absorbante, dar el a fost şi este primul nostru cățel, așa că …îi sărbătorim acum cei aproape 86 de ani umani. Evident tort, lumânări, baloane, cântat Mulţi Ani Traiască, dar nu putea lipsi un vin și cine urcă voios din beci ?.. Chardonnay Reserva LacertA 2010 în persoană, care-l salută pe sărbătorit şi face o plecăciune către mine pentru a-i fi scos dopul şi a se prezenta în faţa noastră gol-goluţ în pahare.
….Reiau adulmecatul din 5 noiembrie şi mă bucur din plin de mirosul frumos, crocant-afumat al licorii. Şi iar mi se întâmplă ceva ciudat: de ce cu ochii închişi am senzaţia că mirosul se simte mai altfel ? Revenim la nas: floral, paie, vanilie, fructe coapte. Şi-l vârâm în gură încet… catifelat, acid subtil, crocant, onctuos, cu toate fructele exotice integrate în cele 14,5 % tărie. Un postgust elegant, amărui atât cât trebuie. Nu are rost să vorbim de preț, pentru că nu vrem să ne încruntăm la petreceri. Eu l-aş recomanda drept pansament celor loviți din dragoste sau celor care au nevoie de elixirul tineretii… poate chiar și Pappy ! N-am dat niciodată puncte în postări, dar eu îl calific la 88-89 puncte.
….Un vin bun pentru ocazii speciale ! La multi ani Pappy !
RaSto

4 comentarii

 1. Un comentariu creativ pentru un vin desoebit. Asteptam urmatoarele, dupa ce veti gusta si celelalte sorturi… Va fi greu sa va hotarati care e cel mai bun !!!

  • Multumesc.
   Draga Oana, afla ca dupa ce s-a terminat Chardonnay Reserva, am contunuat cu Chardonnay ’10.
   Dar albele si rose-ul le stim bine. Chiar avem o postare anterioara despre Riviera.

 2. Multi ani Pappy iar tie felicitari pentru blog si…activitate!

  • Sar’na ! Pup si Tititza !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori