Chateauneuf-du… Papp

Scris la 15 noiembrie 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Vineri după amiază începusem să scriu despre vizita din 29 octombrie din podgoriile Chateauneuf-ului uitându-mă la pozele făcute, însă spre seară pregătisem ceva bun de mâncare și așteptam să văd marele derby al grupei F pentru europenele de fotbal din 2016. Eram curios să văd noua față a naționalei sub comanda lui Tata Puiu reloaded. Totul era pregătit pentru o seară cu surprize, iar la răcitor stătea să „intre în teren„ un sauvignon blanc Origini de la Budureasca, luat în septembrie de la cramă.
Aparent nimic schimbat în componența echipei, însă se vedea o poftă mai mare de joc, o ambiție mai mare și (parcă) ceva mai mult spectacol. După ce am scos pulpa de curcan de la cuptor, au început și fazele mai spectaculoase de poartă și ocaziile de gol.
Scot cu frică dopul sticlei când văd ratarea nordirlandezilor și când duc paharul la nas îmi revin complet.Cam tot ce-mi doresc de la un sauvignon, vinul ăsta are! Tipicitate, măr verde, soc, pipi de pisică… Tot! Mă mai minunez de el și văd cum se bâlbâie verzii în careu și de nicăieri apare Paul Papp! Șut cu stângul de la 9 metri sub bară și goool! Fiind în minutul 74, se prefigura o victorie și mă gândeam la el ca la sanctificarea lui Papa Paul. Dau să văd gustul, dar nici el nu-i cu nimic mai prejos. Plin, echilibrat, aciditatea bună, alcool (13,5%) așezat bine, bun de tot! Și să nu se supere nimeni pe mine dacă spun că e cel mai bun sauvignon românesc băut de mine în ultimii trei ani.
Până să mă gândesc la papioane, Paulică al nostru iar se bagă-n careu și dintre toți fundașii lor și bara, tot găsește un loc pe unde s-o vâre-n plasă. 2-0 pentru ai noștri și, deși eram cu gura căscată de bucurie, tot mă mai bucuram de postgustul lung, dar mai ales de eleganța vinului.
Ce seară! Un vin de -8 papioane (n-am mai dat până acum unui vin) și o victorie care ne mărește șansele pentru calificare. Week-end-ul a început bine, iar povestea vizitei la Chateauneuf-du-Pape se amână.
Să tot mergi la vot în condițiile astea!
Cu bine,
RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori