Comunicat important!

Scris la 25 martie 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Vă aducem la cunoştinţă că începând de astăzi nu mai există viţei la “Poarta Nouă”!

Venit cu mare alai direct din “Clubul Cavalerilor” acest viteaz de renume mondial numit şi Cuvee Alexandru 2007,  a rezolvat problema într-un mod unic şi inedit – a transformat viţeii în steak-uri delicioase, care acum aşteaptă cuminţi la maturat. Ce anume aşteaptă, o să mă întrebaţi?

Aşteaptă data de…, când vor fi servite la restaurantul Ginger din stradă Calea Griviţei nr.194.

Cuvee Alexandru 2007 va fi maestru de ceremonii şi va sta în capul mesei, urmărind atent desfăşurarea evenimentului şi bucurându-se ca un copil, de nenumăratele surprize gastronomice şi bahice ce vor urma!

Te aşteptăm cu drag…

Aşa începea invitaţia pentru evenimentul organizat de către „Vin2”, împreună cu producătorul de vinuri S.E.R.V.E, într-o seară de februarie, la restaurantul Ginger. O seară frumoasă, între prieteni, condimentata cu vinuri bune şi bucate deosebite.

Am început cu antreuri uşoare dar gustoase, alături de un Milenium Alb 2012 – S.E.R.V.E., care s-a dovedit o asociere inspirată. Dealtfel, vinul s-a terminat aproape imediat, majoritatea dintre noi comentând despre el cu privirea aţintită spre paharul gol. Până la final am căzut de acord că este un vin excelent pentru vară, băubil atât la masă, cât şi seara cu prietenii. Numai că…, se termină al dracu’ de repede!

Dar, imediat au apărut steak-urile de viţel – „Del Monico cu cartof copt şi sos de brânzeturi”, alături de Cuvee Alexandru 2007 – S.E.R.V.E. Atunci, toţi au uitat că prin minune de Milenium Alb şi la masă s-a aşternut liniştea. Nici un sunet, nici o văicăreală că vezi doamne viţelul a fost tare, mare, sau a dat din copita. Nici un sunet care să semene cu sorbitul vinului, nimic! Ce m-am speriat! Am crezut că toată lumea a murit! Şi chiar aşa era: toţi erau morţi după savoarea viţelului (care între noi fie spus, era Dumnezeiesc), iar când au dat de vin, nu au mai apucat nici măcar să „dea dintr-un picior”. Au căzut pe gânduri aproape seceraţi şi nici unul nu a mai fost în stare să deschidă gura, fără alt motiv în afara Cuvee-ului Alexandru. Târziu, dar foarte târziu a mai „înviat” pe ici pe colo câte unul, care bolborosea întruna cuvinte laudative la adresa viţelului sau a Cuvee-ului. Adevărul este, ca puţine vinuri romaneşti se pot ridica la înălţimea acestui Cuvee Alexandru 2007, un vin cu un corp şi o structură excelentă, care în asocierea din seara respectivă a primit aplauze la scena deschisă.

Asta, ca să nu va mai povestesc despre Cezar Filip, proprietarul restaurantului, care este cu siguranţă cel mai mare cunoscător şi pasionat de cognac şi armagnac de pe plaiurile mioritice. Sau, despre colecţia impresionantă a acestor licori, pe care o deţine în propriul restaurant. Mă limitez să spun că, la sugestia lui, am încheiat seara cu un „Chateau duTariquet” – armaniac de o fineţe şi o elegantă desăvârşită. Ce mai – o seară cum îţi doreşti cel puţin o dată în viaţă! Dar, eu sper să o retrăiesc din ce în ce mai des!

Bogdan

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori