Concursurile de vinuri!

Scris la 26 mai 2013 in Povesti despre vin | 8 comentarii

….Scriu rândurile de mai jos, din dorinţa de a împărtăşi cu cineva această bucurie enormă a vieţii mele, participarea la concursurile de vinuri. Îmi este foarte greu să descriu în cuvinte sentimentele trăite la aceste concursuri şi mi-aş dori din suflet, ca măcar o dată în viaţa fiecare pasionat de vinuri, să aibă parte de aşa ceva. Acesta cred, că este apogeul plăcerii unui pasionat de vinuri, senzaţia de împlinire şi înnobilare a aspiraţiilor fiecăruia dintre noi. Senzaţia din sală este unică, cu paharul de degustare într-o mână şi pixul în cealaltă, prin cap trecându-ţi tot felul de gânduri, păreri şi idei amestecate despre note, gusturi şi mirosuri, vinuri anterioare, presupuneri despre ce va urma. Duci o luptă continuă cu tine însuţi, legat de corectitudinea aprecierilor tale, care te face permanent să te întrebi dacă nu ai scăpat vreun miros, dacă gustul real este cel pe care-l creionezi mental, dacă nu eşti prea rău sau bun cu punctele acordate pe munca altuia, tot pasionat de vinuri, cu siguranţă mai priceput şi mai rasat decât tine, care s-ar bucura enorm să-l înţelegi si să-i apreciezi munca şi strădaniile depuse la justa valoare. Apoi, alt pahar cu vin şi altul şi altul, povestea continuând parcă la nesfârşit. Ce să îţi doreşti mai mult? Poate clipa aceea minunată urmată de explozia de bucurie, când afli că vreun coleg mult mai experimentat decât tine, a apreciat un vin la aceeaşi valoare. Este excepţional!
….Primul concurs la care am participat a fost cel organizat la “Forumul Vinul.ro”, la invitaţia celor de la “Vinul.ro” prin vocea lui Vali Ceafalau, cărora le mulţumesc din suflet. Mi-aţi făcut o imensă bucurie băieţi, momentele petrecute atunci au fost deosebite. Mi-aţi dezvăluit o lume nouă, minunată!
….Cel de-al doilea este mult comentatul concurs: “International Wine Contest Bucharest 2013”, unde controversele şi contrele s-au ţinut “lanţ”.

….Este adevărat, nici eu nu am primit o invitaţie scrisă, sau măcar personală din partea lui Cătălin Păduraru, de aceea înţeleg punctul de vedere al prietenului Dan Micuda, îl respect şi mai mult decât atat-il apreciez. Bravo Dan!

….Dar, eu o să fiu sincer cu voi! Mi-am dorit din suflet să particip la acest concurs. Să fiu acolo, să văd cum este, să simt atmosferă, să trăiesc clipa. Şi atunci nu m-a interesat absolut nimic, pur şi simplu m-am dus la concurs. Asta mi-am dorit, asta am făcut! În plus, nu mă interesează părerea nimănui despre acest aspect. Am făcut-o pentru mine, pentru plăcerea mea şi dorinţa de a fi acolo, aşa că nu m-a interesat şi nu mă interesează nimic altceva. Recunosc, chiar dacă aş fi fost obligat de organizatori să port o plăcuţă de gât cu: “blogger fraier” şi aş fi fost scos în faţa tuturor să râdă de mine, tot m-aş fi dus. Şi ştiţi de ce? Pentru că ştiu cum sunt, ştiu că nu sunt mai prejos decât niciunul dintre distinşii participanţi la acest concurs; sigur dânşii sunt mai titraţi, au mai multă experienţă, dar în rest, toţi aveau un singur cap, nasul între ochi, picioarele până în pământ…, şi mai mult decât atât, pentru toţi a existat un început.
….Una peste alta, vă spun că a fost o experienţă fascinantă şi deosebit de plăcută, de aceea mă înclin în faţa lui Cătălin Păduraru şi îi spun: mulţumesc din suflet pentru invitaţie, oricum ar fi fost făcută ea. Mi-ai dat ocazia să cunosc oameni deosebiţi şi să trăiesc momente frumoase pe care mi le-am dorit atât de mult!
….Bogdan

8 comentarii

 1. Multumesc pentru ca ati prezentat si punctul meu de vedere.

  • Nu ai pentru ce Dan, cum spuneam chiar iti respect punctul de vedere si sunt de acord cu argumentele tale.

 2. Felicitari pentru aceste minunate randuri Bogdan Dobritoiu, am avut placerea si onoarea sa te cunosc asa cum esti tu, nu numai blogul tau. Esti asa cum ar trebui sa fie orice pasionat de vin, noi pasionati, de toate felurile, investim din buzunarul nostru pentru a ne perfectiona in acest domeniu asa ca nu exista unul prost si unul destept…..

  Mult succes in continuare cu blogul tau.

  • Multumesc Ionut ! 🙂

 3. Chiar imi pare rau ca Dan Micuda nu a putut ( „nu a avut curajul” ) sa vina….

  • Si mie mi-ar fi placut sa vina, dar a fost alegerea lui !

  • Formularea corecta este „nu am vrut sa vin”. Presupun ca ati citit postarea mea de pe blog pe care D-ul Dobritoiu a avut eleganta sa o mentioneze.
   Si in nici un caz nu este o chestiune de curaj. Sa nu folosim cuvinte mari pentru un incident nesemnificativ (nu a fost DM la IWCB).
   Este vorba mai degraba de viziuni si perspective diferite asupra a ceea ce inseamna un blog de vin si menirea sa in „societate”.

 4. @Traian, dupa cum spunea si Dan, nu e vorba de curaj aici. Eu, cel putin, nu am nevoie de „recunoastere” oficiala sau alte chestii de genul asta, prin participarea la un concurs. A fost vorba doar de modul in care s-a gandit intreaga tevatura cu cel panel de bloggeri. Trimiterea unui simplu comunicat cu limbaj de lemn nu se califica drept o invitatie. De altfel, si Bogdan a spus ca nu a primit o invitatie speciala in acest sens. Pt mine, nu e normal sa se procedeze asa, atunci cand ai pretentii ca organizezi un concurs important. Cu 2 zile inainte, sa spui ceva de genul: hai intrati pe pagina mea de fb sa stabilim ce si cum? Nu, mersi. Si mai este si eterna problema Bucuresti vs. provincie, dar nu vreau sa intru in discutii inutile. In plus, noi am mai trecut printr-o experienta asemanatoare in trecut, ba chiar atunci am primit invitatii oficiale. Ca dupa 1 zi sa fim instiintati ca cineva nu a fost de acord cu prezenta noastra la evenimentul respectiv. Din nou, o mare hiba la cap. organizare. Daca tot faci o chestie, fa-o cum trebuie si trimiti invitatiile cand esti 100% sigur ca totul e ok…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori