Confirmări

Scris la 22 octombrie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Că mă uit la televizor, bănuiesc că ştiţi. Sâmbătă am avut plăcerea să văd cea mai bună parte a emisiunii “Te cunosc de undeva”. Nu intru în detalii explicând ce și cum, pentru că cine vrea sa afle despre ce e vorba, nu are decât să se uite la emisune. Ce nu prea îmi place mie este că adevăratele vedete de la noi concurează cu viitoare (eventual) vedete sau chiar non-vedete (ca sa nu zic non-valori).
….Luasem cina şi-mi pusesem la rece o sticlă de vin nou, Iacob de la Davino, alb, desigur. Îl luasem de la magazinul Wine Bouqet, de la parterul noului mall Promenada, unde sâmbătă la prânz am vazut cea mai mare densitate de românaşi gură-cască din toată România. Cu vinul răcit bine, aveam toate condiţiile pentru a revedea favoriții mei în concurs.
….Deci, Iacob, da?! Fostul Chateau Domenii Blanc, fostul CEPTURA, acum cocoţat pe scară la rang de Iacob 2012. Eticheta o vedeţi, desigur are ea o poveste şi nu comentez. În anii trecuţi acest vin mi-a ofertit multe surprize plăcute şi-mi doream ca şi acum să confirme fericita combinaţie de sauvignon blac cu fetească albă, așa că grafica și semnificația etichetei e ultimul lucru care contează pentru mine. Iacob se prezintă cu o culoare frumoasă galben-verzuie și cu un nas interesant, plăcut și provocator. Regăsesc cu plăcere izul floral, proaspăt, cu mama citricelor prezente și îmbietoare. Gustul nu dezamăgește nici el, pentru că ai ocazia să întâlnești acel echilibru bun între aromă, structură și cele 13,5% de acool. E simplu, direct și delicat în același timp. Stă destul de bine și cu postgustul, care te face să mai vrei. Am pus deoparte 7 papioane și ceva pentru dl. Iacob alb, recomandându-l cu plăcere.
….Și în timp ce mă desfătam cu vinul, apare Edith Piaf în varianta Maria Buză Ce transformare!! M-am înfundat în canapea, mi-am luat paharul cu mine și nu m-am putut dezlipi de ecran , clipind doar de patru-cinci ori cât timp a stat Maria pe scena studioului. Rar poți vedea o asemenea interpretare. Transformare, trăire, transmiterea emoției, dedicare, pasiune, talent și profesionalism cât carul,  doar pentru 3 minute de interpretare. Uite-așa a venit a doua confirmare a serii și până să primească notele, am vazut că mai rămăsese un pic pe fundul sticlei.
….A fost o seară în care Je ne regrette rien. Enjoy!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori