Corect, corespunzator, cum ne place nouă…

Scris la 21 iulie 2016 in Povesti despre vin | Un comentariu

–-După numele de tată: Louis. Dupa numele de mamă: Chanfleure.
–-Locul nasterii: sat Chablis, apelațiune Chablis, regiune Chablis. Țara (cum s-ar spune) Burgundia. Mai la nord.  Și vine din neam de Chardonnay, desigur.
–-În loc de poză față-profil găsiți fotografia atașată.
–-Este căutat pentru că: deși vizual nu te sperie, fiind un obișnuit pale lemon, de abia olfactiv începe să dea semne de pericol. Nu e el foarte intens, însă foarte bogat în arome: pere, mere verzi, grapefruit și ceva iz de banana, toate într-un mix foarte plăcut și promițător. În gust începe să se complice treaba, iar iubitorii acestui gen de vin știu de ce Chablis-ul este expresia cea mai înaltă a unui chardonnay de Burgundia. Totul este aproape pefect armonios: corp, aciditate, alcool, la care se adauga delicatețea și eleganța unui postgust mediu-lung. Categoric, îmi plac chardonnay-urile neatinse de lemn sau foarte-foarte puțin și unde fermentația malolactică bine dusă la capăt dau nota mătăsoasă și cremosă.
–-Intrăm în zona de barosăneală în ceea ce privește punctele și prețul: aproape 7,5 papioane și 89 de lei (Wine Republik), caz în care am ținut sa duc aroganța până la capăt și în ceea ce privește pairing-ul: scoici Saint Jaques, un moț de caviar peste un pilaf scăldat în zeamă de zarzavaturi și două grisine cu calșcaval.
–-Uff… life is good someties!
–-RaSto

{lang: 'ro'}

Un comentariu

  1. Fără pâine…? :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bloguri, Bloggeri si Cititori