Crăciun alb cu Negrini

Scris la 25 decembrie 2012 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Pentru Crăciun, îi „pusesesm gând rău” unui vin destul de lăudat în ultimul timp. E vorba de un cupaj din sauvignon blanc și fetească regală de la Negrini.
….Sticlă brună, lunguiață, dar frumoasă, cu etichetă sobră și elegantă. Culoare foarte frumoasă, de un galben-pai cu străluciri, clar și limpede. Nas: îmbietor, de vin bun. Floral, plin cu arome subtile, de citrice proaspete, măr verde și flori de câmp presărate în pahar, uşor vanilat, ceva soc pentru că persistă sauvignonul. Mirosul îmi seamănă mult a Chateau Domenii Blanc de la Davino.
….Suflec buzele, casc implanturile și simt puterea acidului, corpolența vinului și amestecul uniform de dulce-acrișor, flori și măr necopt, plus ceva fructe exotice pe-acolo. Are 13,5 grade de alcool perfect infiltrate și te bucuri din plin că ai făcut cunoștință cu dumnealui. E bine sa vorbim cu dumneavoastră cu acest vin, pentru că impune respect. Înțeleg de ce la premiile de excelență ale Vinul.ro a luat medalie de aur. Masterwine-rii au punctat cu aur vinul care mie mi-a plăcut mult, mult. Eu n-am prea lăudat vinuri din zona Drăgășani, pentru că nu m-am întâlnit niciodată cu ele în forma în care s-a prezentat cupajul de la Negrini. De data asta, însă… Tare aș vrea să-l aflu pe vinificator, deși am o bănuială. Preț: 35 lei la Ethic Wine.
….Încă de la împodobirea bradului, montat beculețe prin toată casa și împachetat cadouri m-am tot întreținut cu noul prieten. De Crăciun l-am asociat cu toate mâncărurile. De la piftie și până la friptură… Și să nu vă supărați că am băut numai SB+FR Negrini, dar chiar mi-a plăcut și-mi place mult de tot. De-aia s-a și terminat (așa repede).
….La Mulți Ani !
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori