Cu bagheta prin cramă

Scris la 23 august 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Deși l-am degustat pentru prima oară la crama SERVE, în urmă cu două luni, apetitul pentru chardonnay-ul Terra Romana 2012 mi l-a provocat Un Vin pe Zi, unde oferta a fost foarte bună.
….Impresii și note de degustare complete le puteți citi acolo, unde Mihai, Nicuşor și Răzvan Avram fac review-uri complete, dar și usor diferite. Ca sarea, după gust.
….Chiar nu mă omor deloc dupa vinurile albe baricate în exces, înecate în butoaie afumate, precum cele importate sau cele din Săhăteni. Chiar îmi era frică (după primul nas) că iar am parte de vreo înecăciune. Ei bine, nu! Nenea Rotărăscu a învârtit el cu bagheta aia magică prin cramă și prin butoaie și a știut cât și cum să lase vinul la fermentat și cum să-l așeze, astfel încât a creat un echilibru foarte bun între arome, fructozitate, aciditate, alcool și structură.
….A ieșit un vin plăcut și extrem de generos în asocierile culinare, tocmai bun pentru astea 2-3 zile mai răcoroase.
….Și față de cele trei comentarii de mai sus, pe care țin să le citiți, vă mai spun un mic secret despre chardonnay 2012 Terra Romana : după ce-l răciți bine și l-ați destupat, mai lăsați-l măcar 10 minute la aerisit. Sigur îi veți da 7 papioane. Un vin pe care mai ales doamenele îl vor savura cu placere.
….Noroc,
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori