Cu ce m-am ales…

Scris la 9 august 2017 in Povesti despre vin | 3 comentarii

Cand e vorba de prognoza meteo, singura persoana de la TV in care am incredere este Magda Pălimariu. Clar! Busu bate campii… A spus fata ca dupa canicula vin cateva zile mai racoroase? A spus! Au fost? Au fost!
Scaderea de temperature de peste 6 grade s-a simtit. Eu am simtit-o. Noaptea am putut dormi mai bine, cu gandul la prognoza zilei urmatoare, dar si mai ales datorita unui vin cu care m-am imprietenit bine de tot la Targu Mures, la un frumusel restaurant numit Nivo, fiind invitat de Liliac, alaturi de alti prieteni.
Este vorba de feteasca neagra 2015 din gama vinurilor Liliac. Nu as prea insista deloc cu notele de degustare pentru ca as vrea sa-l gustati si voi. Eu va spun doar atat: tipicitate. Si mai vreau sa reamintesc celor care tot spun (si insista) ca in zona Ardealului nu se fac vinuri rosii bune, sa puna mana sa incerce si sa deguste tot mai multe si mai aprofundat vinurile rosii din zona. Celor de la Liliac le-au tot iesit in in ultimul timp, iar pariul pus cu ceva ani in urma a fost castigat. Daca ar fi sa dau calificative, s-ar duce la ++7 papioane/8.

Am redegustat pe racoarea celor 2 zile (ca atat ne-a dat draga de Magda) acasa vinul si mi-a placut din nou. La cele 14 grade de vol. alcoolice m-am pregatit si eu cum se cuvine, cu niste coaste de porc pregatite si bibilite pe masura vinului, asa cum sper ca reiese si din poza. Spicy, sticky and delicious…Pe toata durata pairingului (ca a durat ceva), mi-au tot venit in minte acordurile unui cantecel la moda candva…
Cu ce m-am ales în viaţă?
Ce-am băut, ce-am mâncat, ce feteasca-am strâns în braţe…
Cu bine,
RaSto

3 comentarii

  1. Si eu am fost surprins de vinurile rosii cand am fost la Liliac. Abia astept sa fiu surprins din nou 🙂

  2. Vinul trebuie incercat dar coasta arata perfect 😉 .

    • asa e, trebuie incercat… cat despre Magda…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori