Cu Fify la mare…

Scris la 29 iulie 2013 in Povesti despre vin | 2 comentarii

….Week-end-ul trecut la mare. Mai bine zis, cazat prin Năvodari, mese și plajă în nordul Mamaiei, excursie în 2 Mai și Vama Veche. Vinuri? Multe. Peste tot.
….E primul an când o scoatem pe Fify la mare și tare-mi pare rău că nu mi-a picat fisa până acum, pentru că m-aș fi putut îmbogăți. Micuța caniche a fost vedeta tuturor locurilor pe unde am umblat.
….În prima seară, la Marttinez, unde ne-am pus pe SB-ul Cuvee de’Exellence 2012 recomandat de George Moisescu, Fify n-a prea suportat tobele mari ale celor de la Friends, așa c-am culcat-o în mașină. Am mâncat un superb tot de ciocolată de ziua Denisei și-am comentat cu Cezar, Bogdan D. și Silviu vinul de la Vinarte. Între 6,5 si 7 papioane. Petrecere mare, cu gălăgie și poftă de vin. Ușor din creastă, ne-a facut cu ochiul un cocoș de timişorean, s-a recomandat ca fiind de loc dintre vii și răspunde la porecla de savignon blanc 2012. Pe bune?! ..Și nu puteai să aduci și-o punguță cu ceva bani? …ca în poveste?…Mi-a plăcut Cocoșul dintre vii – vin serios, cu tipicitate, cu structura bună și destul de corpolent. Nimic nu-ți fuge aiurea din armonia de miros, gustul în sine sau tăria.
….A doua zi, la 2 Mai și Vama Veche , Fify a fost atracția plajelor și a restaurantului Bolo Steak– un loc unde mâncarea bună și vinul rezonabil ca preț sunt tare buni prieteni. Îl reținusem de anul trecut. Aici, Crampoșia Arezan 2011 cu caracatiță în sos de lămâie și boabe de piper roșu au fost la înălțime. Cu crâmpoșia asta o să mai avem de lucru, pentru că amicilor noștri Adina, Crânguța, Mugur și Lucian le-a cam plăcut și nu m-am prins când naiba s-a deschis a doau sticlă așa repede. Că ți-e sete la mare, nu-i de mirare, dar 5 pahare în 12 minute…e record local. Aromat, sec, cu toate florile și citricele de pe lume în el și mai ales cu alcoolol bine așezat în pat cu aciditatea, vinul ăsta ne-a deschis apetitul pentru ce avea să urmeze seara.
….Stabilisem baza la La Mama în Mamaia nord, așa că am fugit înapoi, dar ne-am împotmolit prin Eforie Nord unde treceau elefanții Circului Gartner, blocând stațiunea. În Mamaia am luat cinele la La Mama și ne-am mai răcorit c-un Cavaler rose 2012, cu care nu prea făcusem cunoștință până atunci. S-a prezentat politicos, destul de elegant și prietenos la „vorbă”, iar când l-am prins fără gardă, l-am pus jos de nu s-a vazut, ca la un turnir medieval. Fify se uita tot mai atent la mine să vadă cât mă mai ține armura când se perindau tot felul de alte fifi și piți pe platforme pe lângă masa noastră.
….Duminică am reunit gașca cu amicii constănțeni Ghiursel, Migladia și copii și ne-am mai distrat cu sabrarea unor Jacob’s Creek sparkling rose. Fify n-a apreciat efortul deschiderii sticlei cu paharul, considerând-o cam zgomotoasă și și-a văzut mai departe de ședintele foto organizate pe șest de vecinii de sezlong.
….Peste trei săptămâni, mă duc din nou. Cu Fify și aparatul foto, evident, să facem rost de bani: Lume, lume… Nu dați banii pe prostii, faceți poze cu Fify!
….Vacanță plăcută!
….RaSto

2 comentarii

  1. Ma bucur ca am dat peste acest blog. Foarte frumoasa povestioara. Imi aduc aminte cand au trecut elefantii prin Eforie, eram acolo. cazare eforie nord

  2. Și noi ne bucurăm că ai dat de acest blog 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori