Cu vin și Burlăciţe

Scris la 23 august 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Acum, că emisiunea „Burlăciţa” de la Antena 1 s-a terminat, iar lista candidaţilor prezidenţiabili s-a îmblonzit cu desăvârşire, de plictiseală, mi-am reluat obiceiurile de a pregăti câte ceva de mâncare în asociere cu vinurile.
La finala de alegere a “prinţului” de catre Andreea Mantea am avut emoţii mai mari decât atunci când marinarul cu privirea fixă de ciclop şi-a anunţat sprijinul  (de o discreţie ce bate Constituţia) pentru cel mai bun ministru pe care l-a avut guvernul Piticot. Duduia de Pleşcoi care a finanțat terenurile de fotbal în pantă, parculețe la marginea satelor și telegondole plus pârtii de ski pe unde tradiția sporturilor de iarnă a vazut clăparii doar la televizor. De-aia am ţinut pumnii stânși.
Deci, în lipsa atracțiilor tv, am cumpărat file de ton (care a început să-mi placă) pe care l-am încins ușor în tigaie şi la care am pus suvițe înguste de ardei kapia, dar şi piure de mazăre un pic condimentat.
La rând stătea un roze pe care Wine Affair ni l-a propus ca vin de calibrare la Centura Roze din luna mai, aşa că existau premize pentru o îndeletnicire de succes pentru prânz.
Despre vin e de spus că are o culoare interesantă și pală de sirop de căpșune, cu nas îmbietor de fructe roșii de pădure (pregnant fragi), căpșune și ceva grapefruit roșu. Alături de ton și garnitură a avut un comportament pe măsură, adică agreabil, fiind un vin direct, simplu, necomplicat și care-și dezvăluie, imediat ce-l deguști, tonurile acrișoare, gustul de fructe, armonia dintre aciditate și alcool (13,5%). Les Jamelles Rose, un grenache roze din Pays d’Oc (sudul Franţei), sincer și răcoritor pentru restul călduros al verii și acord mai mult de 6 papioane, pentru că merită atenție.
Dar plictiseala nu mă va ţine mult pentru că începe campania, dar mai întâi cursa strângerii semnăturilor pentru susținerea celei care a avut cea mai bună absorbție. Tot Burlăciţă! Am treabă fiindcă sigur mă implic și eu, iar locul cel mai bun pentru semnături e in vămi, la coada TIR-urilor, cu poza candidatei. Succes asigurat!
RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori