Cupaj alb 2012. Rhythm & Bulz

Scris la 3 noiembrie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Am, n-am treabă, trebuie să merg să-i văd pe cei de la Nightlosers măcar odată pe an. Uite-așa mi se face un dor de solourile de tobe ale lui Claudiu, de-un intermezzo al lui Jimmy “EL” Laco la vioară și chitară, dar și de lingurile lui Hanno. Așa că n-am ratat reprezentația de la Rock’n Pasta de vineri, 1 noiembrie.
….Unde mai pui că mai era și o minidegustare de S.E.R.V.E.-uri dirijată de Dragoș Cadîr, iar Millenium-ul alb de 2012 nu-l încercasem pe deplin. Nu puteam rata asemenea seară, pentru că am în minte permanent gustul și savoarea cupajului alb din 2011, cu care numai intravenos nu mi-am făcut, iar nenea Ştefan Vlad știe bine lucrul ăsta, așa că o comparație cu noul vin se impunea.
….Trec peste atmosfera placută și foarte prietenoasă formată după primele acorduri ale trupei, în care jumătate din primul pahar mi l-am pus pe cămașă din cauza bassului (cam tare mixat) și trecem la analiza vinului pe care-l așteptam de ceva vreme, cel de 2011 fiind pe terminate.
….De culoare nu pot zice nimic, pentru că băteau blitzurile ca la meciul de baraj cu Grecia când va da Torje gol! Licoarea miroase frumos, vioaie și apetisantă, cu mixul ăla molcom plăcut de citrice şi soc. La gust nu se schimbă prea mult situaţia, numai că mai apare ceva dulceaţă de pere, ardei gras (de la sauvignon) și „umbre” de ananas rebel de la riesling. Un lucru clar nu-l poţi omite: aciditatea. Mare. Dar mie îmi place asta pentru că-l face proaspăt și foarte vioi. Sper să se mențină cât mai mult așa. Îl recomand asociat cu ce vrea mușchiul fiecăria, pentru că până la urmă atmosfera contează, iar pizza din fața mea, plină de cașcaval, a făcut față cu brio. Eu i-am pregătit aproape 7 papioane, dar nota finală o anul viitor, că-s curios cum evoluează. Și comesenii mei „s-au luat în gură” cu el şi n-au strâmbat deloc din nas, așa că am speranțe cu vinul ăsta.
….Până la anul viitor, mi-am luat „doza” de Rhythm & Bulz, iar dacă mi se face dor de Hanno, sigur am să-l întâlnesc în curând la Ethic Wine, fiind un mare iubitor de vinuri.
….Cu bine,
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori