Daca cineva ar putea sa te cum te (beau) eu…

Scris la 9 octombrie 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Probabil ca puteam gasi si un alt titlu. Dar inspiratia intr-o seara cu meci de fotbal important, are si ea limitele ei. Eu cred ca se potriveste. Chiar si despre un vin pe care am stat cu ochii mai mult decat pe ecranul televizorului.
—-Despre Revelatio 2013 s-a mai scris. L-am mai degustat si eu candva, dar cred ca-i venise vremea pentru o analiza mai aprofundata. De la inceput te surprinde culoarea… Galben-aurie de vin serios, stralucitoare.
—-Din primul nas te cam prinzi ca ai de a face cu un vin elegant. Facut din sauvignon blanc cu ceva feteasca alba, nu-ti sare in fata vreo tipicitate de soi, dar cu timpul incepe sa-si dezvaluie identitatea. Fructe albe si coapte si mai putin coapte intr-un amalgam reusit, care te face curios sa duci mai repede paharul la gura.
—-Curios si nerabdator sa aflu cum a evoluat de la ultima degustare, redescopar pedanteria cu care enologul de la Davino potriveste proportiile soiurilor pentru a pune in valoare ce are fiecare dintre sauvignon si fetesca mai de pret. Vinul nu se “dezbraca” din prima. E pretios, se lasa descoperit daca ai rabdare si abia apoi isi dezvaluie structura si echilibrul foarte bun dintre aciditate si alcool (13,6%).
—-Nefiind un easy to drink, se comporta si mai bine cu o mancare usoara, care te poate atrage in capcana si te trezesti ca se termina prea repede. Papioane? +7,5/8, iar titlul spune multe drept recomandare.
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori