Degustare vinuri Crama Rotenberg

Scris la 19 martie 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Aseară într-o atmosferă caldă şi foarte prietenoasă am degustat la restaurantul Rossetya din Bucureşti, câteva dintre noile vinuri de la Crama Rotenberg, asociate bine-nţeles cu delicioasele preparate culinare din această locaţie.

Am început cu noul Rotenberg Rose Ceptura, un vin cu o culoare frumoasă (un roz foarte, foarte pal), un nas elegant (ceva mai reţinut ce te îndeamnă să-l descoperi) şi un gust plăcut, fresh, poate doar cu alcoolul ieşind puţin în evidenţă (alcool 13,3%). Un vin bun pentru vară pe terasă, dar căruia nu-i bănuieşti structura puternică când îl priveşti şi de aceea personal l-aş servi alături de preparatele culinare.Nu de alta dar, mi-ar place să prind şi sfârşitul sticlei!

A urmat Rapsod Ceptura, un vin băubil, de servit zi de zi la masă. 50% din acest vin a fost baricat şase luni, 50% reprezintă vin proaspăt nebaricat. Am înţeles că se vinde în jurul sumei de 25 ron în retail, aşadar fiind făcut într-o ediţie limitată de 5200 de sticle, nu cred să stea prea mult pe raft.

Apoi, Menestrel 2009 (alcool 13,4%), baricat 12 luni şi Notorius 2009 (alcool 13,5%), baricat 18 luni, care vin dintr-o altă categorie, mai complexe şi cu o structură mai bună. Dintre cele două am apreciat mai mult Notorius 2009, care mi să părut ceva mai elegant şi mai “curat” în gust şi miros.

Piesa de rezistenţă însă, a fost sticla magnum: Rotemberg Merlot Ceptura 2008, care a fost senzaţional. Un vin atât de rotund şi plăcut în gură, cu visina acrişoara, finalul lung şi delicat, nu am mai băut de mult!

Per total, vinurile mi s-au părut interesante, şi de acum înainte o să le încerc mai des. Mai mult, rose-ul îmi va sta aproape în această primăvară şi vara, iar cu restul promit să încep lupta din toamnă!

Bogdan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori