Din când în când

Scris la 22 martie 2013 in Povesti despre vin, Slider | 6 comentarii

….Nu mai încercasem demult vinuri de la Segarcea. Era timpul să văd și eu cum sunt noile lor vinuri, așa că am luat o sticlă Minima Moralia – Onoare. Auzisem de lansarea noii game ca fiind impresionantă și de puncatajele mari obținute prin SUA.
….Sticla și eticheta sunt neobișnuite. Cupajul alb Onoare e făcut din Fetească Albă, Chardonnay baricat (6 luni) și Chardonnay nebaricat, Sauvignon Blanc şi Pinot Gris și are o culoare galben-verzuie, interesantă, strălucitoare și limpede. Dacă vorbim de nas, aflați că e persistent, foarte floral, cu amestec de fructe coapte și cu un iz puternic de chardonnay afumat. Gustul e plăcut, cu atac de caise, ușor plat la început, dar nu pentru mult timp, pentru că vine și aciditatea imediat. Cremos și catifelat, simți combinația de chardonnay-uri și pinot gris. Feteasca rotunjește, iar sauvignonul ajută și el la echilibru, dând forța și corpolență. Alcoolul (de 13%) e perfect integrat. Îți dă impresia că limba s-a transformat în podiumul unei prezentări de modă, în care fiecare soi se prezintă fie pe rând, fie în grup, dând prestanță, decență și mai ales eleganță.
….Vinul e generos în asociere cu mâncarea. De la pește, pui, paste, până la fructe de mare, poți parcurge orice. Deși mă cam săturasem de vinuri baricate (VinCE Budapesta), îl gasesc ca fiind plăcut, bine structurat, elegant și serios, numele de Onoare, fiind bine ales. Punctajul acordat: 7 ppn-e.
….Pentru vremurile noastre, recomand vinul celor care fac politică la nivel înalt. Și dacă prețul e cam mare, măcar să se uite din când în când la sticlă și să citească de câteva ori pe zi numele acestui vin: Minima Moralia O N O A R E. Fie că sunt la putere, fie ca sunt în opoziție.
….RaSto

6 comentarii

 1. Recomand un studiu amanuntit printre albele Prestige 😉

 2. Oare le gasesc la evino?
  🙂

 3. am inteles bine ca ppn inseamna papioane ? daca da, ai dat 7 ppn-e din cate ?

  • da, ppn-urile sunt papioane.
   nota 10 sau 100 pcte Parker = 8 ppn-uri (maxim)

   🙂

   • Adica un papion(ppn) are 12,5 puncte Parker. Deci vinul de fata trebuie sa aiba 87,5 puncte Parker…
    Serios !? As fi jurat ca are 88 puncte Parker ! 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori