Duminica sportivă

Scris la 13 august 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Duminică am făcut sport. Adică, m-am uitat la tot meciul finalei de tenis feminin de la Toronto: Serena W. vs. Sorana C., pentru că se-ntâmplă rar un asemenea eveniment sportiv în care să fie români implicaţi până în finale. Mi-am pregătit toate cele necesare pentru finală: cartofi wedges, brânză de capră, salată de vară cu castraveţi, cu roşii şi ceapă, cu puţin ulei şi oţet. Şi vin, desigur: fetească regală din 2012 – Casa Isărescu, adusă direct din Dragaşani de Berbecutio.
….Meciul nu începuse prea bine, era deja 3-0 pentru masculina Serena. Și mi-am adus aminte de prima experiență cu un vin din 2012 al guvernatorului. Nici papioane n-am dat. La 6-2, termin de mâncat și îmi fac curaj să torn vinul în pahar. Mă uit la etichetă, la culoarea din pahar, adulmec un pic și se termină meciul!! 6-2 / 6-0!
….Pfaiii, ce necaz mi-a fost. Ce să mai comentăm?! Începe să-mi fie frică și să am emoții și cu vinul. Dacă nu găsesc iar papioanele?…Şi începe alt meci. Aroganții de la Steaua cu bâlbâiții mei de la Dinamo. Până să-mi scriu eu care-i treaba cu nasul vinului, prinde chipeşul Lato o conductă de șut, de-i vâjâie timpanele lui Bălgrădean.
….Păi, nu mai bine-mi văd eu de vin? Termin masa şi închid televizorul ca să nu văd 2-0 prin pahar când să analizez mai bine culoarea, care e frumoasă, aurie cu ceva verzui în depărtare. Miroase chiar foarte frumos și încep să înghit în sec, pentru că am emoții să nu fiu dezamăgit. Duc la gură, îl mestec, îl resorb și simt cu plăcere corpolența, aromele fine de fructe tropicale, multe citrice și ierburi uscate. Îmi place mult cum e integrat alcoolul (de 13%), pentru că aproape că nu-l simți deloc. Post gustul nu e scurt. Una peste alta, descopăr un vin foarte prietenos și uite: prima bucurie pe ziua respectivă începuse să se arate. Și în timp ce pregăteam cele peste 6,5 papioane, aud de peste gard: Gooool…Bravoo Steluţaa!... Dădusem şi eu al doilea gol, dar în pahar.
….Şi ca să nu vă mai reţin cu sporturile mele de masă, închei recomandând feteasca regala Casa Isărescu, care mi-a plăcut alături de nişte tartine cu anşoa.
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori