Ezereţ

Scris la 1 august 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Mişto şi cu Vama Veche, dar la un moment dat ţi se ia de atâta băutură, sex, nebunii, etc. Sau nu ? Eu cred că nu…, dar să zicem că aşa e! În acest caz, poţi să schimbi peisajul şi vă propun o destinaţie apropiată – Ezereţ. Se afla la 19 km. de Vama Veche şi ajungeţi imediat, pentru că de obicei drumul este pustiu.
De cum intraţi în localitate o să vedeţi indicatorul cu “Restaurant Wild Duck”. Urmaţi-l şi în două, trei minute mergând pe un drum de pământ o să fiţi în fata locaţiei. Restaurantul în stil rustic, este construit din lemn, piatră şi dispune de o terasă foarte generoasă cu bar propriu şi piscină, loc de joacă pentru copii şi o mini grădină zoologică cu lebede negre, struţi, papagali exotici, etc. Ce o să vă încânte inima.
….Meniul este destul de stufos, dar atenţie la “turtele” (în loc de pâine) cu caşcaval, brânză, sau mixte. Prima dată când am ajuns aici m-am umflat cu turte de n-am apucat nici primul fel de mâncare. Apoi am stat toată seara să mă uit la masa plină, că de – nu mai puteam decât să deschid gura precum peştele fără să mai pot articula, sau înghiţii ceva!
Apoi vă recomand “picioruşele de puişori de baltă pane” care sunt extraordinare, crocante pe dinafară, iar înăuntru moi de ţi se topesc în gură. Sau, iepurele, ori mielul care sunt pregătiţi în aşa fel încât să nu te mai saturi mâncând, sau pentru cine este în cură de slăbire: ardeii graşi copţi cu brânză prăjită, ori legume la grătar. E adevărat au şi salate, dar “păscutul” nu este vreo plăcere a vieţii mele aşa că nu ştiu ce să vă zic…
….Vinul pe care îl beau aici este invariabil “Enira Reserva 2006”, dar ultimele două dăţi mi s-a părut că a avut şi vremuri mai bune, aşa că mă abţin să vi-l recomand sau descriu.

P.S. La 4 km. de vama bulgară o să observaţi un indicator pe care scrie “Camping”. Dacă urmaţi acest indicator, ajungeţi bine-nţeles la camping, dar şi la o plajă virgină şi aproape pustie de vreo 4-5 km. Tot o plajă pustie mai este şi la Ezeret, sau imediat în apropiere – la Sharba.
….Vă doresc o zi frumoasă!
….Bogdan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori