Faceti cunostinta cu Lily

Scris la 10 iulie 2016 in Povesti despre vin | Un comentariu

—-La sfârșitul lunii trecute, chiar de ziua internțională a Iei , am fost în excursie la Batoș. Adică la crama celor de la Liliac. Drum lung până acolo, dar plăcut doar datorită companiei și a gazdelor noastre. Întregul fim al celor petrecute îl puteți citi bine descris de mai vechiul meu amic Daniel Botea , din ce în ce mai implicat în evenimentele cu vin.
—-Eu am să mă opresc asupra celor două vinuri testate în premieră: surorile Lily, deși degustarea de la Liliac Lounge a fost mult mai cuprinzătoare.
—-Lily “green” – sauvignon blanc + chardonnay. Medium pale lemon, cum zice la manual cu inserție verzuie. Intens în arome, măr verde, soc și iearbă cosită. Sauvignonul e în prim plan, pentru că doar pe finalul înghițiturii dai de ceva silky. Aciditate mare de Ardeal, alcool robust (13%), dar nimic nu pare să deranjeze. Plăcut, destul de elegant, vioi și plin de vigoare. Aproape 7 papioane. Vin de petrecere lungă.
—-Lily “blue” – fetească regală + fetească alba. Plăcuta culoare, galbioară, cu arome evidente de caise, măr verde copt și citrice, în care feteasca regala își face de cap. Sec, intens, aciditate mare, alcool potrivit (12,5 %) cum ii place voinicului pe caniculă. Postgustul și el onorabil. Cred că și amatorii de șpriț s-ar bucura de el. -7 papioane.
—-În loc de concluzie, găsesc teribil de îndrăzneață și provocatoare lansarea acestor două vinuri, iar dacă m-aș referi și la prețuri… managerii de restaurante și terase ar face bine să și-l plaseze măcar în meniul lor de vinuri la pahar ASAP. Vara asta ne-a luat tare, dar nici nu ține o veșnicie.
RaSto

Un comentariu

  1. Nu sunt eu mare bautor de vinuri albe dar recunosc ca pe caldura le-am apreciat la modul corespunzuator. Spor!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori