Fume, please!

Scris la 10 aprilie 2017 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

–-Aproape în fiecare an cei de la Budureasca m-au răsfățat cu un vin pe gustul meu. Fume Premium, din gama pentru horeca. Cel din recolta trecută a reușit să obțină medlie de aur de la Decanter. Noul vin din anul 2016 nu știm, încă, ce medalie va lua, dar e susceptibil de premiere. Vizual te va surprinde culoarea gălbui-aurie cu mici intruziuni verzui, foarte ademenitor. Olfactiv te întâmpină cu note florale și unele fructe tropicale, dar mai multe citrice, pe alese. Aluzia de vanilie din lemnul de stejar e foarte subtilă, așa că amatorii de vinuri albe nebaricate nu au de ce să se teamă.
–-În gust, deși e sec, remarci un nivel al restului de zahăr mai ridicat decât la precedentele ediții, dar alcoolul (de 13 %) și aciditatea bună îl fac armonios. Ar putea fi considerat și un vin de gastronomie atât timp cât ai alături mâncăruri ușoare și picante.
–-Eu l-am asociat, și bine am făcut, cu un risotto cu creveți și ouă de prepeliță. Încercați și voi. Frumos, elegant, corect… cum ne place nouă. Spre 7 papioane/8 și 35 de lei pe site-ul producătorului.

–-RaSto

{lang: 'ro'}

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bloguri, Bloggeri si Cititori