Good Things of Life

Scris la 1 iunie 2017 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Despre IWCB-ul de anul acesta s-a scris și se va mai scrie. În curând, toată marea concentrare de efort, pasiune și organizare va fi statistică. Căte vinuri, de unde, ce și câte medalii, ce jurați și de unde, cât și ce s-a întâmplat pe parcursul  a 4 zile în București și împrejurimi veți găsi aici.
—-Chiar în a doua zi de concurs, una din comisii a avut 4 flight-uri (adică toate seriile) de vinuri roșii. Numai (decât) roșii! Acolo m-am nimerit și eu!! Pentru mine partea luminată și frumoasă a venit dupa prânz, când am plecat cu toată delegația într-o scurtă excursie în Dealu Mare, unde la una din crame – Licorna Wine House –  m-am întalnit cu un vin surprinzător. Am revăzut cu plăcere fetească albă Serafim 2015, am degustat cu nesaț fateasca de 2016, însa gândul m-a dus, culmea, spre un vin roșu… Bon Viveur 2014. Aveam eu o sticla acasă, dar am deschis-o abia ieri.
—-Cabernet Sauvignon 70% și Merlot. Deși nu mă prea împac cu sticla boantă și eticheta fistichie, vinul m-a cucerit. Lipsit de răbdare, l-am aerat doar 8-10 minute. Aromele puternice de vișine bine copate și fructe negre de pădure îți crează așteptări mari, pentru că sunt intense. Iar gustul nu e mai prejos, lucru ce apreciez foarte mult la un vin… Atunci când gustul îți confirmă mare parte din percepția aromelor. Are corp mediu plus, zemos, pe deplin fructat, cu mineralitate medie și alcool foarte bine dosit (14.8%). În ciuda nivelului de alcool, e curgător și vioi, silky, foarte sociabil (după cum îi spune și numele), mai ales cu carnea slabă sau brânzeturile maturate. Stă bine și la post gust, destul de lung. +7 papioane/8 pentru un bordolez de Dealu Mare.
—-La mine a mers foarte bine cu frigarui de porc și o salată.
—-Felicitări, din nou, Gabi Lăcureanu!
—-Cu bine,
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori