Good Wine – prima zi – 23 noiembrie 2012

Scris la 23 noiembrie 2012 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Nu am reuşit să ajung la deschidere, dar am recuperat pe parcurs. Deşi nu am o poveste, aşa cum scriu de obicei, voi trece în revistă tura pe care-am dat-o-n fugă între 13.3o şi 15.45 astăzi:
….Prima oprire la standul Villa Vinea, unde-l salut pe Alfred Binder şi imediat lângă el, standul Vinibuoni, unde schimb trei vorbe cu Mihail Mihov. Un simpatic domn, Cornel Dumitrescu, din standul Africii de Sud, mă invită să gust un muşchi de vită uscat (biltong) foarte gustos, asemănător cu ghiudemul şi gust 3 vinuri excepționale: sauvignon blanc, chenin blanc şi un delicios colombard (am să revin curând asupra lui). La standul celor de la Vânju Mare am reluat rozeul premiat. De data asta mi-a plăcut mai mult.
….Întâlnindu-mă cu Vali Ceafălau şi cu Nick Filip, am intrat într-o mică dispută, în cauză fiind sauvignon-ul de la Stirbey. Ne-am încolonat şi ne-am dus direct la standul Drăgășanilor, unde amabila Raluca ne-a dat câte un pahar foarte rece. Degustându-l pentru a 4-a oară, a trebuit să recunosc nu numai că nu e aşa rău pe cât susţineam, ba chiar bunicel. Rămân in continuare cu „lupa” pe sauvignoanele din Drăgășani. La Jidvei am redegustat chardonnay-ul Ana. Rămân la părerea că lumea îl laudă cam prea devreme și că vinul trebuie să mai evolueze.
….La standurile Chile și Cricova am încercat chardonnay-uri agreabile, dar revin cu date complete în zilele următoare. La Cramele Halewood am vrut să mai verific Vitis Metamorfosis, dar nu-l aveau. Mi-a făcut plăcere să-l revăd pe dl. Cainamisir și să-l cunosc pe Iustin Urucu- creatorul de vinuri de la Vinarte, care mi-a dat câteva date tehnice despre plantația de gros și petit sauvignon din Mehedinţi, asistat de simpaticul Stelian Ștefan.
….Îmi aduc aminte de un vin premiat cu aur la Premiile de Excelență ale Vinul.ro: sauvignon blanc Castel Huniade 2012–Recaș și dau o fugă la standul respectiv, unde amabilul domn Remus mă îndeamnă să încerc toate vinurile. Bățos cum sunt, insist pe Huniade 2012. Ce noroc, îl aveau ! Bravo juraților de la Premiile de Excelența! Vinul e chiar foarte bun.
….Și cum orele erau înaintate și trebuia să-l iau pe Alexică de la școală, mă retrag recapitulând informațiile culese (tocmai postate) și-mi fac planul de bătaie pentru a 2-a zi de GoodWine, luându-mi rămas bun de la inspirata statuetă făcută din dopuri.
….Pe curând!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori