Happy Day

Scris la 10 iunie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….La Vintest 2013 de la Sala Palatului n-a fost mare înghesuială, dar printre mulţi prieteni, mai noi sau mai vechi, am făcut cunoştinţă cu un vin pe care nu-l încercasem şi merită toată atenţia.
….Pe numele său de scena Fume 2012 de la Budureasca. Amabilul sommelier Marius Stoica m-a tot ademenit la standul său şi bine a făcut, pentru că până pe 7 iunie, eu şi Budureasca nu aveam prea multe în comun. Dar odată turnat în pahar, Fume-ul, destul de răcișor, a început să-mi zâmbească din pahar şi ne-am plăcut. Dar ca să pot scrie de el, mi-am cumpărat o sticlă şi-am disecat-o acasă, alături de un mizilic şi apoi cu o pulpiţă de pui cu sos gorgonzola şi câţiva roasted potatoes dezordonaţi în farfurie.
….La analizele de laborator a participat și amicul meu Dan, cu care am picat la pace asupra notelor de degustare. Culoare frumoasă, galben verzuie, ușor strălucitoare, limpede și clar. Cu mirosul e de povestit ceva, pentru că acest cupaj realizat din riesling, sauvignon blanc și pinot gris e baricat vreo 3 luni, iar lucrul ăsta se simte binișor. Nasul mi-a plăcut mult pentru că nu inhalezi numai lemn afumat. Simți și parfumul floral și fructele topicale aproape coapte. În gură, vinul începe promițător, un pic dulceag și imediat acrișor plăcut, simți toate soiurile într-un amalgam elegant și echilibrat. Sigur, cu cele 13,5 vol. alcool, vinul cere ceva de mâncare, iar eu eram bine pregătit. E sec, e corpolent și bine structurat. Tendința la fiecare inghititura de vin era să mă ling pe buze, pentru ca e fume-ul ăsta e un slicky wine și mai vrei să iei o gură, fiindcă te face din post gust. Acordându-i 7,5 ppn-e, îl recomand în asociere cu pește sau pui cu sos alb, ceva cremos, poate chiar și ceva maioneză light, la o temperatura de vreo 10-11 grade Celsius.
….Ce mai tura-vura, mi-a plăcut și mi-a făcut o zi tare veselă, îndemnându-mă să cânt. Hai, cântați cu mine!… Ooo, happy day!…
….RaSto
http://www.youtube.com/watch?v=Q3yoTdpz2vk&feature=youtu.be

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori