Iepuraşul de Paşte

Scris la 16 aprilie 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Se spune, ca iepuraşul este cel care aduce de Paşte, ouăle roşii şi cadourile. După cunoştinţele mele, aceste tradiţii au apărut prima dată la fraţii noştrii germani şi tot pe acolo se mai zice, că acelaşi iepuraş simbolizează fertilitatea. Corect zic, atâta timp cât aduce ouăle roşii. Aduce două ouă mă gândesc, că mai multe de unde? Dar, ce fac iepuroaicele în această perioadă a sărbătorilor Pascale, ştie cineva? O “ard” cu ursul din pădure, sau ce fac?

Oricum, ţin să vă anunţ că eu anul acesta, nu o să am parte de ouă roşii, daruri şi toate cele… Nu vine iepuraşul, o să întrebaţi? Nu! Nu vine nici un iepuraş! De ce? Pur şi simplu, pentru că l-am mâncat!!! Şi nu acum, ci de câteva luni bune!

Dar, să vă povestesc cum a fost. Prin luma februarie, Cătălin Mahu proprietarul lanţului de restaurante “La Mama”, m-a invitat la o masă festivă, alături de câţiva prieteni din lumea vinului, bloggeri de food şi vedete de televiziune. A hotărât ca în fiecare lună să organizeze o astfel de sindrofie, pentru a prezenta lanţul său de restaurante, lista de vinuri, meniul şi ideile sale manageriale. O idee extraordinară, unică în peisajul autohton după ştiinţa mea, pe care o aplaud, şi care sper să-i aducă cât mai multe beneficii.

Acum eu fiind “bloggerul de vin”, am fost însărcinat, cu alegerea vinurilor. La antreuri am servit alături Crâmpoşia 2012 de la Crama Stirbey, un vin pe care eu îi iubesc şi care niciodată nu m-a făcut de râs, iar la felul de bază – Drăgaica 2011 de la Crama Oprişor. Dar, ce ziceţi că a avut alături Drăgaica? Extraordinar, iar aţi ghicit: “iepurilă” la tava! A fost ceva… Un aşa festin nu mai trăisem de mult. Iepurele a fost gătit fabulos (şi acum când scriu îmi vine să-mi ling degetele), ţi se topea în gură, iar Drăgaica roşie l-a îmbrăcat în arome şi gusturi greu de imaginat, dacă nu ai fost acolo. S-au potrivit de minune şi nu regret nici un minut ca acum de Paşte am rămas fără iepurele care să-mi aducă ouă roşii, daruri multe şi ce o mai fi avut el în plan. Asta este… O să mă uit la alţii cum ciocnesc ouăle între ei, cum se îngroapă în cadouri gen cozonaci şi toate cele, iar eu o să trăiesc fericit cu amintirea acelei mese.

Sau poate… dau o fugă până la “La Mama”, să comand un iepure la tava pentru masa de Paşte de anul acesta. O să fie iepurele de anul viitor, pentru că până atunci mai este vreme şi văd eu ce o să fac… Am plecat!

Şi vă doresc tuturor Paste Fericit!

Bogdan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori