In estul Siciliei. Ziua 4

Scris la 8 decembrie 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Ulitma zi de Sicilia estica ne-a adus de toate…
—-Dupa scurtul breakfast din frumosul resort de langa Acireale, am dat fuga la ultimul loc de intalnire cu #winelover-ii. Crama Fischetti.  Un domeniu de vis, unde vinurile se fac dupa metode stravechi folosind (si acum) pentru presare o imensa pârghie de lemn si presa din piatra!!! Fiind un estate cu rezonanta istorica, a tinut sa fie host-ul unei degustari care a gazduit mai multi producatori din jurul Etnei. Am luat la “analiza” mai multe vinuri, iar reintalnirea cu Gina Russo am luat-o ca un bonus pentru ultima zi in Sicilia.
—-Si pentru ca multi plecau spre casele din lumea larga, am scurtat programul, ne-am asezat din nou la happy  poza de grup  Ne-am luat la revedere de la prieteni, de la gazde si organizatori , promitand ca cel mai tarziu ne-om revedea la Atena – 14 februarie – 4th-#winelover Celebration,  si-am dat bice Fiatului sa vedem si litoralul si ce-om mai putea din Catania pana la decolare.
—-Dupa ce ne-am balacit pana la glezne, afara fiind mai mult de 25 de grade, am intrat in Catania, am mancat la o terasa si-am parcat in apropierea centrului. O cafea, o…macarone… doua poze, un mic shopping, ca turistii. Soare, zambete largi pentru ca petrecusem zile frumoase in Sicilia, dar asta pana am ajuns sa predam Fiat-ul Cubo la firma de rent… scotand bagajele si pregatindu-le pentru imbarcare, se-aude: N-am incarcatorul de mobil… Nici laptopul… Dar pantofii mei cu toc?… Bijuteriile?…
—-Le-am cautat in toate colturile, dar nimic! Singurul nemafiotat am fost eu, care aveam rucsacul cu laptop in interiorul masinii si nu in portbagaj… Cosmin si Diana fusesera robbed in cel mai pur stil Sicilian… S-au spus cuvinte grele, ardelenesti, de suduială… Dar le-am inteles pe toate. Mie mi-a fost frica doar pentru vinurile cumparate de pe-acolo, care le-am gasit stand cuminti in geamantan… Uf…
—-Am lasat frumoasa Sicilie (a carei Etna fumega linistita ca o pipa) si zilele placute petrecute in cele 4 zile de minivacanta cu un gust amar… De unde sa stim ca acum 3 zile, mamaia Etna s-a reactivat, aruncand foc si scuipand lava… Cineva, acolo…ne-a auzit!
—-Cu Bine,
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori