Înger, îngeraşul meu!

Scris la 3 iulie 2013 in Povesti despre vin | 2 comentarii

….Din înaltul cerului, din ungherele îndepărtate ale universului, de pe pajiştile înverzite și veşnic înflorite ale locului pe care noi oamenii îl numim Rai, într-o seară, a coborât pe o rază de lună un înger. Mic dar voinic, a rămas bineînţeles agăţat cu penele-n gard şi striga cât îl țineau plămânii: deschideți poarta… îngerului! Am deschis repede că mă auzeau vecinii și l-am întrebat pe cine caută. Pe voi ăștia de la vin2.ro zice, că de la un timp, tot Raiul nu face altceva decât să stea cu nasul în bloggul vostru, de zici că Necuratul le-a luat mințile. Așa că, m-au trimis de sus pentru a testa pe pielea mea, că doar nu o să așteptam încă 100 de ani până ajungeți voi acolo! Acum, că tot ți-am zis scopul şi durata vizitei, omeneşte-mă cu ceva bucate rumenite, apoi un vin din cele de le lauzi pe blogg, ca să consemnăm realitatea!
….Ce să-i faci de mâncare unui înger? Dar de băut, ce să-i oferi? Mă gândesc puțin apoi îi spun: îți pregătesc un pui la ceaun, nu de alta, dar are penele pe spate ca şi tine, iar de băut… un Basilescu Feteasca Neagră 2009, că poate-ți recunoști neamurile în poza de pe etichetă! Priveşte sticla şi după ce a rămas câteva secunde precum un “burro” la poarta Raiului, era să facă apoplexie de aşa furie. A început să siluiască vorbele ca ultimul birjar și să fâlfâie din aripi scuipând aghiazmă, de s-a-ntunecat tot universul. Cum am avut îndrăzneala zice, să-l asemuiesc cu îngerul țambalagiu legat de gât cu două papioane, de pe etichetă aceea căcănie? Încerc să-i zic de simboluri, de micul Paris, dar nimic! Bea tu simboluri, îmi zice!
….Aplanăm conflictul și îl conving să încerce puiul fraged, bine rumenit, alături de Feteasca Neagră. Duce paharul la nas, apoi la gură în genul “profi” și bineînţeles că rămâne mut de uimire și admirație.
….Aşa da… zice! Atacul plăcut cu aromele de fructe negre, gem de prune, ciocolată, mă înalță la cer! Condimentele din planul secund, cu iz fin de vanilie ce-i îmbogățesc vinului complexitatea, dar totodată îi lasă tipicitatea soiului să se exprime, mă uluiesc și simt cum îmi cresc penele de fericire!
….Gustul care vine cu magiun de prune, atât de echilibrat de nu lasă alcoolul de 14,4% să se simtă deloc, e absolut fascinant. Aciditatea excelentă, taninurile atât de plăcute, corpul mediu și finalul lung cu note de cireșe amare și ciocolată, îţi mângâie sufletul, făcându-l să plutească până departe, la marginea meandrelor…
….În rest ce să vă spun: a mâncat puiul cu o poftă nebună şi a băut pahar după pahar, până târziu, aproape de ivirea zorilor. La decolare mi-a pupat mâna, apoi faţa până mi-a lăsat dâre şi s-a jurat ca așa ospăţ şi vinuri bune nu s-au mai pomenit nici măcar în înaltul cerului. Zice că a înţeles iubirea noastră şi ne va da un mare like pe facebook!
….Apoi, s-a înălțat la cer zburând agale printre stele, cu tolba plină de Feteasca Neagră şi dus a fost!
Umblă vorba pe acolo sus, că de la un timp încoace, cât e ziua de lungă, un înger mic, dar voinic, cu sticla în mâna şi vocea în schimbare, aleargă găinile prin curtea Raiului! Voi ce ziceți, că mie îmi vine cam greu să cred?!
….Bogdan

2 comentarii

 1. Bogdan, de ce alearga ingerul dupa gaini ? Vrea o supa ?
  Sau dormea la lectia cu puiul la ceaun ?
  Daca ma deghizez in inger si vin cu o tolba mare, o umpli si pentru mine cu Feteasca din aia cu gust de magiun, cirese amare, ciocolata,tanin, meandre si 14,4%.

  Pai la asa ceva si un inger veteran ar intra in hora ! 🙂

  Frumoasa descriere !

  • Multumesc Radu ! Iti umplu tolba, dar te opresc sa bem fetestile impreuna. Taiem si toate gainile pamantene, sa o punem de o tocanita ! 🙂 🙂 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori