Interviu cu un artist

Scris la 28 mai 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Stau de vorbă cu Cristian Neagu la un pahar cu vin alb demidulce, deh nu poţi să obligi omu’ să bea ce trebuie… Fost campion de culturism (pe la 1900 toamna, cum îi place lui să se autoironizeze) actualmente actor şi scenarist pentru serialul TRĂSNIŢII de pe Prima Tv, Cristi e un tip cu un fizic de peste 100kg care nu poate să treacă neremarcat. Mereu spune despre el, că se îmbracă de la raionul de huse auto. Gustă din vin şi îl savurează cu ochii închişi, tipul e un gurmand perfect şi dacă îl vezi mâncând mormăind de plăcere ţi se face poftă şi vrei şi tu din ce mănâncă el.

Bogdan

Cristi ştiu că ai făcut sport de performanţă mulţi ani, de ce te-ai oprit? A fost atinsă o limită de vârsta sau?…

C.N-In afara unei accidentări foarte urâte în 1995 toamna, trebuia să mă retrag odată şi odată şi să mă apuc de ceva profitabil.Că, sertarele alea pline cu medalii şi diplome nu produc nimic! (râde) Încă nu m-a retras definitiv din sport, de prin 1996 sunt arbitru la competiţii de culturism, fitness, skandenberg, powerlifting şi strongman.În ultima vreme însă am rărit-o şi cu acestea, pentru că îmi direcţionez energia spre domenii noi.

Bogdan

Cum ai ajuns de la un sportiv medaliat să scrii scenarii pentru televiziune? Cele două activităţi mi se par total opuse!

C.N-Da, mă lovesc mereu de întrebarea asta! (râde) E suspect un individ cu gâtul mai gros decât capul şi care arata că Brutus din desene animate să scrie scenarii pentru tv! Cred că pur şi simplu aşa a fost să fie! Eu scriu articole sportive în presa din 1991, apoi din 2004 când am colaborat prima oară cu Trăsniţii în rol de boxer, mi-am dorit să scriu comedie.Şi din 2007 am tot scris câteva sute de episoade! E fascinant să vezi cum de la o idee aparent banală, dar funny, se naşte un episod pe care în scurt timp îl vezi seara la audienţă maximă pe un post tv. Încă nu m-am obişnuit cu asta!

Bogdan

De unde îţi iei ideile pentru scenarii? Te inspiri din viaţa reală sau inventezi poveşti şi situaţii?

CN-Bogdane recunosc că vinul ajuta creaţia şi nici măcar nu spun ceva nou, toţi artiştii care au creat, au pictat, au compus muzică sau poezie, etc. se ştie că foloseau vinul ca substanţa dopantă. Am simţit asta pe pielea mea când în pauză de inspiraţie mai gustam un pahar cu vin. Însă da, mă inspir din viaţa reală, pentru că nu degeaba există vorba aceea: “Viaţa bate filmul”

Bogdan

Dă-mi un exemplu de întâmplare reală, care a dus la ideea unui episod! Ştiu că îţi cer să dai din casă, dar negociem la o ciorbă de burtă costul dezvăluirilor! (Cristi nu spune nimic, mustăceşte, însă în ochi îi văd două luminiţe – gurmandul din el biruie şi începe să vorbească)

C.N-Intr-o seara veneam de la filmare rupt după 13 ore pe platou în care filmasem 3 episoade. Urcând scările, dau peste o pisică la etajul doi, eu locuind la 3. Fiind mare iubitor de animale, socializez cu ea, apoi intru în apartament şi scot pungă cu gunoi să nu o uit dimineaţa când plec de acasă. Dimineaţa, pungă vandalizată de mâţă, gunoiul împrăştiat pe hol, vecini supăraţi! Aşa a apărut episodul Pisica Antidrog din actualul sezon, episod difuzat pe Prima Tv săptămâna trecută şi care poate fi vizionat online aici!

Bogdan

Ca o ultimă întrebare, având în vedere că suntem pe un blog de vinuri, tu ce părere ai despre vin? Te întreb în primul rând, ca fost sportiv de performanţă!

CN-Clar – în sportul de înaltă performanţă, e mai complicat cu consumul de vin, că acolo caloriile sunt calculate, etc., dar să fim serioşi, sport de performanţă face 0,00001% din populaţie!

Pentru restul oamenilor obişnuiţi, activi sau nu, vinul e un ingredient care conţine nutrienţi vitali pentru sănătate, nu degeaba când am fost la Paris am văzut oameni de 80-90 de ani drepţi ca bradul, care la prânz beau un pahar cu vin!

Eu personal beau cu plăcere vinuri albe demiseci sau demidulci, beau şi rose-uri şi nu prea mă ating de vinul roşu. Asta, ca să ştii exact ce cadou să îmi faci de ziua mea! Apropos vinul ăla din 1974 (Riesling de Rhin) primit de la tine, a fost cel mai bun vin băut de mine vreodată! Să-ţi păstrezi obiceiurile!

Salutări pentru toţi cititorii vin2.ro

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori