Lapte de oaie. Pecorino 2012 Tenuta Ulisse

Scris la 15 septembrie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Vara asta se încăpățânează să nu plece. Și ce bine face, pentru că au ramas multe vinuri albe nepovestite.
….Prin luna iunie am fost la o degustare de vinuri Tenuta Ulisse unde erau prezenți cei de la cramă, inclusiv enologul. Lăsând vinurile roze și roșii de o parte,  mi-a ramas în minte un vin care mi-a plăcut mult din gama Unico. Pecorino.
….Am să trec peste interesanta sticlă, eticheta cu un design modern şi dopul din sticlă (ca la parfumurile pricopsite), vinul are o culoare galben-pai, clară și plăcută. La început, ai impresia unui miros care nu iese în evidență, deși remarci note multe note florale  elegante, subtile și interesante. Nasul te face curios să parcurgi mai departe gustul, nu înainte de a remarca lămâi, grapefruit și piersici necoapte. Oricât ai agita paharul, nu-și dezvălui misterul până nu-l guști.
….Când l-am încecat prima data la Cantine de Nicolai, n-am avut ochi decât pentru vinul ăsta, care gustându-l, mi-a lăsat impresia unui vin teribil de fructat, intens, foarte proaspăt și echilibrat în ceea ce înseamnă structură, alcool (13%), aciditate și arome. Acolo l-am acompaniat cu un pui «bien croquant, bien doré» gătit în suc propriu și cartofi gratinați, după o rețetă Nicolai. Vinul e catifelat și cu un post gust la înălțime.
….L-am aprofundat azi acasă, beneficiând de o zi frumoasă și însorită afară, dorindu-mi ca vara asta să mai stea, la masă servind un piept de curcan și ceva ciupercuțe poșate, cu un vârf de sos de brânză cu verdeță, vinul fiind temelia prânzului.
….Unico Pecorino l-am cumparat de la Fox Wines și e importat de Rifco Trading.
….7,5 papioane minim.
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori