Le Reve CS + NdD

Scris la 29 ianuarie 2024 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-La o întâlnire  amicală (Concert Jezebel pe 7 ianuarie), discutam într-un grup de amici despre ce excursii pe la crame să mai facem, reamintindu-ne cu plăcere despre una din ele: Marea Vaccinare cu Negru de Drăgășani din 2021.
—-Și din una’n alta ne spune Marlena că a prins drag de un Negru de Drăgășani “Le Reve” de la Crama Mennini, dar pe care nu-l mai gasește. Însă, de la Lidl a luat la un preț foarte bun un Le Reve 2022 Cabernet Sauvignon cu Negru de Drăgășani care i-a plăcut foarte mult.
—-Am ținut minte și săptămâna trecută, l-am găsit pe raft la Lidl în Chitila.
—-Vinul ăsta aerat (măcar) o ora devine brusc un vin foarte serios.
Din fifty-fifty Cab.Sauvignon și Negru de Drăgășani, are arome de fructe roșii și negre coapte bine, ușoare urme de barrique (minim 6 luni), dar ce încântă cel mai mult e faptul că, deși figureaza ca fiind din recolta 2022, are comportament de vin de vreo 5 ani. Matur, evoluat corespunzător și extrem de așezat. Al doilea lucru ce îl descoperi este ca nivelul de alcool (14%) e fix unde trebuie. Nici prea-prea, nici foarte-foarte, adică bine de tot integrat. Merită menționat și post gustul plăcut și mediu spre lung. Despre asocieri culinare se poate vorbi mult, dar ținând cont de sezon, știți voi ce cărniță trebuie să puneti lângă.
—-Îmbutelierea s-a făcut de către Crama Olterra (parte din Vintruvian Estates) și vinificat sub bagheta enologului Marian Andrieș.
—-Consider acest vin în categoria “best buy” la prețul de 33 de lei din magazinul amintit. Merită să-l încercați.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *