Leat 6500 Rose 2014

Scris la 4 iunie 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Prima data cand am facut cunostinta cu acest nou vin a fost la EthicWine, chiar inceputul lunii mai. La scurt timp, pentru selectia vinurilor Centurii Roze editia a 3-a, l-am cumparat de la UnVinPeZi si tot acolo am gasit cea mai apropiata descriere a vinului facuta de Sorin Stelian, asa ca n-am sa insist eu prea mult.
—-Leat-ul rose de 2014 e conceput din doua soiuri vinificate separate (Cabernet 55 si Feteasca Neagra 45%), culoarea e din cele mai placute si se distinge atat olfactiv, cat si gustativ printr-o eleganta aproape desavarsita. Chiar daca la prima gura ar putea parea ca are tenta dulceaga, continuarea e la limita sus a satisfactiei papilelor. Aciditatea pare ridicata, cee ace îi da vinului o nota de prospetime, dar si delicatete, iar cele 13 vol. de alcool sunt potrivite atent incat sa-ti tot doresti mireasma si gustul cireselor, a zmeurei si a fragutelor, dar aduce si ceva dintr-un grapefruit rosu. Alaturi de mizilicuri potrivite va puteti face mai usor planuri pentru vacanta de vara.
—-Unul din favoritii mei, dar doar locul 5 la Centrura Roze de anul asta, insa foarte aproape ca punctaj de finalisti. Cu  +7,5papioane, n-am un dubiu ca cele aproape 17000 de sticle vor stinge doar o parte din setea unei veri incepute prea repede.
—-Cu bine,
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori