Licitatia numarul doi!

Scris la 6 iulie 2015 in Povesti despre vin | 16 comentarii

In primul rand vrea sa multumesc, acelora dintre voi, care au licitat prima sticla de vin. Apoi, sa-l felicit pe domnul Marius – castigatorul licitatiei  si sa-l rog sa-mi transmita datele de contact (e-mailul meu este bogdan@vin2.ro).

Acum, o sa va prezint un nou vin, din aceeasi zona – Drama, facut intr-o crama cu totul si cu totul speciala. Este vorba despre Kthma Texnh Oinoy, sau mai simplu Wine Art Estate. Atat crama cat si plantatia ( de 26 hectare in proprietate) sunt pozitione la poalele muntelui Falakro si apartin domnilor Yiannis Papadopoulos si Yiannis Kalaitzidis, un arhitect si un inginer constructor. Totul a pornit in anul 1993  de la o simpla pasiune a domnului Yiannis Papadopoulos, cu o crama mica  pentru uzul familiei, care an de an s-a extins pana la forma actuala. Extraordinar este faptul ca arhitectura acestei crame nu lasa sa se vada faptul ca a fost construita pe bucati, aratand ca o constructie unitara si foarte eleganta pe deasupra.

Anfitrionul nostru a fost Akis Papadopoulos, fiul unuia dintre proprietari, un tanar scolit la Bordeaux – oenologul cramei, care ne-a aratat ca stie atat sa faca vinuri bune, cat si sa fie in companion cum rar intalnesti in viata. Am degustat vinuri incepand cu soiurile internationale (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Syrah, Sangiovese, Nebbiolo, Touriga Nacional), pana la cele autentic grecesti ( Assyrtiko, Malagousia, Agiorgitiko sau Limniona). Dar nimic nu ne-a impresionat mai mult decat Techni Malagousia White -un vin cu arome explozive de flori de portocal, citrice sau fructe de mango. Gustul este unul fin, cu o eleganta aparte, echilibrat si cu o aciditate ridicata, la care se adauga un rest de zahar care-i potenteaza aromele si-l face un vin mai mult decat adorabil. Dupa opinia si gustul meu, acesta este de departe, cel mai bun Malagousia pe care l-am baut in Grecia, asa ca o sa faca obiectul licitatiei de astazi.

Licitatia incepe acum, cu pretul de 35 ron pentru acesta sticla cu semnatura, si va lua sfarsit miercuri 8 iulie ora 24.00.  Cine doreste sa liciteze pentru acest vin, rog sa o faca direct, in cadrul comentariilor acestui articol pe bloggul vin2.ro si nu pe paginile de facebook.

Doresc sa urez succes, tuturor participantilor la licitatie si sa va destainui un mic amanunt pentru iubitorii vinurilor grecesti – acestea pot fi gasite si in Romania in magazinul online www.newgreekwine.ro sau luand legatura direct cu domnul Vasilis Ioannou.

Bogdan

 

16 comentarii

 1. 40 ron

  • Thank you Vasilis! 🙂

 2. 35,05 lei.

  • Multumesc Bogdan! 🙂

 3. 42 ron

  • Multumesc Antonela! 🙂

 4. 41 RON

 5. Multumesc Razvan!:)

 6. 45 ron

 7. 46

 8. 46,9 RON
  Ha!

 9. 46.95…ficsi !

 10. 47 RON
  Rog Seriozitate 🙂

 11. 50

  • Felicitari abia astept sa ne intalnim!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori