„Master Chef” de Chitila

Scris la 10 decembrie 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

De când ne-au năpădit emisiunile TV de cooking, mi-au stârnit și mie talentul  în bucătărie. Ba, mai mult, m-am apucat și de ceva cursuri.
Aseară, în așteptarea celor două emisiuni de pe PRO TV și Antena 1, am pus de-un file tilapia cu două garnituri, încurajat fiind și de vinul cumpărat de la Wine Republic. Mă plimbasem printre rafturile magazinului și m-am tot frecat de viognierul argentinian. Ajuns acasă, până să se racească bine vinul, am pus la fiert spanacul, iar soteului de dovleac i-am administrat niște sos de pește pe bază de wasabi, doi creveți mici pentru impresie și un moț mic de icre de somon. Ce a ieșit se vede în poză.
Despre vin, însă, se poate povesti mai mult, mai ales că s-a potrivit bine cu mâncarea. Culoare gălbuie (lemon-lemon) cu inserții verzui, dar și strălucitor. Cules dintr-o plantație de zonă înaltă, unde ziua e cald și noaptea răcoare bine de tot, cu toate că nasul nu dă pe-afară, îi remarci notele florale, ușor exotice, care te ademenesc.
Viognierul de Alamos (Catena, Mendoza) care te atacă cu gustul său înșelător dintre caise și piersici, pare să aibe o aciditate medie, e robust spre corpolent, cu apucături de vin complex și unge bine fiecare îmbucătură. Un vin sec care se joacă zglobiu cu aromele și care stă bine la capitolul post gust. Cele 13,5 vol. de alcool se așează molcom și nu ies în evidență. Cu 7 papioane alocate, l-am stins de bucurie că Angi de la Hell’s Kitchen a ieșit din emisiunea-concurs.
Poftă bună!
RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori