Moda vinurilor germane

Scris la 22 noiembrie 2012 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Da, sunt la modă vinurile germane! Şi ca să nu ma piardă trendul, am zis să încerc şi eu un Michel Schneider 2010 Riesling Classic. Etichetă mică şi urâţică, cu un desen cu struguri albi, care-mi aduce aminte de vinul alb făcut de cei de la Medgidia în vremurile cenuşii. Aproximativ 19 lei, cumpărat de la Real.
….Podgoria Michel Schneider are proape 150 de ani și e situată în regiunea Pfalz, în apropierea graniței cu Franța. Culoare interesantă de verde şi galben pai. Cu un nas reţinut pentru început, apar, apoi ceva ierburi, flori, măr, piersici şi caise aproape coapte. Gust oarecum mineral, cu puţin acid, dar foarte fructos, cu atac dulceag, dar care se stinge în acrişor spre sec. Cele doar 12 % le simţi spre sfârşit şi crezi că bei un vin tare. Mie îmi seamănă (din punct de vedere al aromelor) a plăvaie de la Garboiu. Nu te dă pe spate nici la început, nici la sfârşit. În zona asta de preţ, poţi bea vinuri mai bune.
….Asocierea cu carniţă albă şi sos picant i-ar face mult bine vinului. O să mai încercăm şi alte vinuri nemţeşti. Cât de curând.
….Mit freundlichen Grüssen,
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori