Nici o masă fără peşte

Scris la 10 ianuarie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Că tot sunt în cură de slăbire, în seara aceasta am “băgat” peşte condimentat cu legume şi ceva fructe de mare (cum ar fi pere de mare, prune de mare şi un pepene de mare angajament).
Îmi intră cu noduri, cu solzi, cu ce vreţi voi, că eu tot cu porcul în gând sunt. Îmi vine să-l bag în casă, să dorm cu el în pat, să fac numai şi numai ce vrea el, pentru a mă lăsa să-l muşc de un cotlet, sau măcar de un ciolan afumat. Am încercat şi varianta cu ieşitul la “păscut” de salate, broccoli şi tot felul de trifoi de mă simt că împăiat şi îmi este o foame de îmi vine să muşc din oamenii de pe stradă. Dar, nu mă las, ce a fost mai greu a trecut, am cu două sute de grame mai puţin şi simt că de acum totul va merge strună.
….Cu ocazia acestor meniuri abracadabrante, bine-nţeles că am revenit la vinurile albe ca pe cele roşii la ce aş putea să le consum: la ceapă verde şi o foaie de salată? Cum spuneam lângă peştele de rigoare în seara aceasta am desfăcut o sticlă de Prinţ Ştirbei – Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2010.
Fuse bun, să zic aşa, că se trage de pe dealurile Drăgăşaniului! Are o culoare galben pai absolut superbă, strălucitoare şi cu o limpiditate excelentă. Are un miros puternic şi seducător cu nuanţe de soc, kiwi, măr verde şi mult grapefruit.
….Gustul este plin de arome citrice, un alcool integrat perfect şi o aciditate foarte bună. Finalul este mediu şi cu o tentă amăruie puţin prea persistenta pentru gustul meu, dar nu a murit nimeni din asta. Ca să nu mai spun, că după ce am terminat peştele şi îmi era ceva mai foame că la început, am încercat şi un platou cu brânzeturi. Hai să zic un mic platou cu brânzeturi că sunt la regim, care i-a atenuat acestui distins Sauvignon Blanc tenta amăruie din post gust, bucurându-mi şi mai mult simţurile.
Una peste alta o masă de tot rahatul, dar cu un pahar de vin bun.
Măcar atât!
Vă doresc ce vreţi voi, numai cozonac să fie!
Bogdan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori