Ninge…

Scris la 27 martie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Afară ninge, aşa că am desfăcut o sticlă de vin roşu spaniol, pe numele lui: Cantos de Valpiedra – 2009 – Rioja. Ce să pun pe masă alături de ea, mă gândesc? Bag un pui de ţară la cuptor, desfac sticla de vin şi aştept.
….Acum, până este gata puiul, o să vă povestesc ceva despre vin: este făcut din struguri Tempranillo 100% proveniţi din zona Rioja, de pe o plantaţie de 80 hectare. Cică este cules manual şi ţinut în butoaie de stejar franţuzesc şi american 12 luni. Costă prin Spania aproximativ 9 euro (40 ron), are 88 puncte Parker şi 90 puncte Wine Spectator.
….Este un vin opac, cu o culoare rubiniu cărămizie. Mă mai învârt, mai trag de timp, dar până la urmă tot bag nasul în el! Are o aromă de fructe de pădure, mure mai exact, vanilie şi condiment (piper negru şi nucşoară). Una peste alta “nasul” este destul de fresh şi intens aş putea spune.
….M-am plictisit, aşa că pe pui să-l aştepte mă-sa, că eu mă apuc de băut!
….Aşadar primul atac este acrişor cu mult fruct, suculent, cu o aciditate foarte bună, tanini eleganţi şi deloc deranjanţi. Are o structură excelentă, e foarte corpolent, finalul este mediu cu capucino, urmat de prune cărnoase. Hm-mm!
….Nu ştiu ce să vă zic, mă mai joc cu paharul, îl mai învârt, mai gust…
Da, este un vin foarte bun, dar nu are nimic deosebit care să mă facă să-l mai cumpăr. Este acolo “în pluton”, nimic de zis, dar nu iese în faţă cu absolut nimic. E şters! Nu mi-a lăsat nici o…
….Bagă-mi…, am ars puiul! Vreme de rahat, pui de rahat, seara de rahat!
….Hai salut!
….Bogdan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori