O minunăţie de vin !

Scris la 20 februarie 2013 in Povesti despre vin | 5 comentarii

….Pe numele lui adevărat: Reserva Santa Rosa 2008 – Enrique Mendoza. Este un vin spaniol din zona Alicante, cu preţul de 20,75 euro/sticlă (www.decantalo.com) şi  o „alcoolemie” de 14%. Este un asamblaj format din: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 15%, Shiraz 15%. Puncte Parker parcă 90, dar pentru mine acest lucru nu prea are importanţă.
….Culoarea acestui vin este rubinie, cu un aspect curat şi o limpiditate bună.
….Mirosul este puţin reţinut, începe cu mure şi prune coapte, pe un pat floral de violete, aş zice eu. Lemnul vine după fruct, uşor şi foarte elegant cu note de cacaua şi condiment (nucşoară şi cuişoare, alături de piper negru). Pe final se simte o undă aproape imperceptibilă de salvie şi mentă, care împreună cu cele de mai sus, dau vinului un miros de o nobleţe fără margini.
….De cum îl guşti, gura ţi se umple de fruct, cu prună puţin afumată înconjurată de taninii copţi şi cât se poate de catifelaţi. Imediat îţi dai seama că ai de-a face cu un vin corpolent, ce are o structură excelentă, dar şi perfect echilibrat şi cu o fineţe remarcabilă. Aciditatea este atât de prezenta încât poate fi simţită şi după finalul foarte lung, dar fără să fie absolut deloc deranjantă, ba din contră este foarte plăcută.
Cuvintele care aproape fără voie îţi vin pe buze la descrierea vinului sunt: echilibru perfect, putere şi elegantă, dar fără nici o urmă de agresivitate sau vulgaritate.
“Pumn de oţel în mănuşa de catifea”, este exact expresia inventată pentru caracterizarea lui!
Un vin excelent cum de puţine ori în viaţa îţi este dat să întâlneşti. Merită cumpărat şi băut fără nici cea mai mică reţinere, iar eu trebuie să recunosc că am băut puţine vinuri în viaţa mea, atât de bogate şi plăcute ca acesta.
Vă rog să-l încercaţi!
Bogdan

5 comentarii

  1. Sa-ti fie de bine boierule!

    • Multumesc ! 🙂

  2. “Pumn de oţel în mănuşa de catifea” – imi place

  3. Cat costa vinul in Romania?

    • Nu exista in Romania Razvan! Eu l-am luat de pe http://www.decantalo.com , prin amabiliatate lui Mihai Vasile. Adica la o comanda mai mare facuta de Mihai, m-am lipit si eu ! 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori