Până aici!

Scris la 9 iulie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Nu am fost fan al vinurilor Jidvei niciodată. În afară de “fata în iarbă” și sticla cu “banuți” băute în tinerețe la grămadă, nu m-am dat in vânt, nici după vinurile noi.
….La GoodWine, însă, am gustat sauvignonul blanc din gama Nec Plus Ultra 2012. Deși demisec, îmi plăcuse și m-a facut curios să văd când apare pe piață. Chiar l-am căutat, dar până săptamâna trecută nu găsisem decât vinurile din 2010 si 2011. De la Carrefour cu 19 lei.
….Fiind destul de cald afară, i-a venit rândul la redegustare. Etichetă dinamovistă, litere aurii, sticlă transparentă, clar vin de retail. Culoarea galben-verzuie e plăcută și anunța un vin promițător. Scos din răcitor de la 7 grade, stă foarte bine cu nasul, regăsind notele de sb, flori de câmp, citrice multe, dar și ceva trandafiriu, caracteristic traminerului. Treaba nu se schimbă nici la gust, simțind din plin drojdii nemaiîntâlnite la vinurile de la Jidvei, cu un atac dulceag, un pic acid, ușor apos, dar foarte bine legat cu alcoolul (12,5%). Se încheie cu un gust amărui (de sâmbure de lapte) aproape de traminer amestecat cu ceva dulceag (e demisec, doar), dar deloc neplăcut. Totul se rotunjește la vinul ăsta, cu salată și un pic de brânză prăjită preparată de vecinul meu Dan, cu care l-am analizat. Amatorii de spritz de vară și-au găsit aici amicul de nădejde, fiind un vin pașnic, cu care bați palma imediat. 6,5 ppn-e.
….Pentru serile calde vinul e agreabil, dar nu recomand și citirea contraetichetei, pentru că veți fi tentați să credeți că ați băut cu totul și cu totul alt vin, iar povestea și tot conceptul  cred că sunt pentru vinuri ce urmează (probabil) să se facă. Totuși, m-a inspirat pentru titlul de mai sus.
….Noroc,
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori