Pe drumul cel bun. F ‘autor

Scris la 27 mai 2013 in Povesti despre vin | 2 comentarii

….Dintre toate vinurile moldoveneşti (din republică) albe şi roze încercate de mine până acum, am reuşit să remarc doar acest vin: sauvignon blanc 2012 de la F’autor. L-am întâlnit la prezentarea de  la Forumul Vinul.ro din aprilie anul acesta şi-am luat o sticlă să-l studiez mai bine.
….În primul rând trebuie remarcată eticheta. Chiar interesantă și plăcută, care te atrage. Culoarea vinului este galben-verzui plăcut, foarte limpede. Nasul nu e foarte “apăsat”, dar îți vin destule fructe și mai ales flori și ierburi prin nări. Gustul îți spune că nu are prea mare aciditate, dar confirmă fructele exotice și ierburile din miros. Simți un pic de alcool (mai mult decat ar fi cazul), tușe dulci-acrișoare, multe citrice și un post gust mediu. 6,5 ppn-e.
….Un efort remarcabil față de anul trecut când numai cu rozeul F’autor m-am putut întelege în “moldovenește”. Efortul e considerabil și-mi vin în minte îndemnurile lui Bill Blinton din  11 iulie 1997 adresate românilor: ”Stay the course! Stay the course! The future is yours!”
….RaSto

2 comentarii

  1. Mai aveti inca multe de invatat si gustat despre si din vinurile moldovenesti. E unul bun dar pe departe nu este unicul cu care te poti mindri. Succese

    • Draga domnule Sergiu, sunt sigur de faptul ca mai am de invatat si de degustat aceste vinuri. Vinurile din Rep. Moldova nu sunt o mare cunoscuta pt. mine. De aceea mi-am luat rezerva: „Dintre toate vinurile moldoveneşti (din republică) albe şi roze încercate de mine până acum”. Dar daca stiti vinuri cu mult mai bune, chiar va rog sa ni le faceti cunoscute. Vom incerca sa ajungem si la ele. Multumesc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori