Pe litoral ne putem simţi bine!

Scris la 23 iulie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Aşa, dintr-o dată şi nesilit de nimeni, m-am hotărât să vă prezint câte ceva despre locaţiile ok. din sudul litoralului, mai exact locurile unde oamenii cu nervii zdruncinaţi ca şi mine îşi pot petrece timpul liber intr-un mod cât de cât plăcut.
….O să încep cu începutul şi o să vă spun că plaja care mie personal îmi place cel mai mult în acest moment este cea dintre Saturn şi Venus. Eu pot fi găsit mai aproape de Venus. Aici şezlongul este 10 lei, apa foarte limpede şi curată, oamenii fără figuri în cap şi relativ liniştiţi. Nu există muzică “piţi” sau tot felul de figuranţi cu lanţuri de legat vaca în jurul gâtului. Eşti liniştit, te pârleşte soarele la fel ca pe un şezlong de 25 lei, nu auzi mitocanii care urlă să atragă atenţia, sau nu vezi în jurul tau ultima fiţă: şampania la frapieră servită în pahar de plastic direct de pe şezlong. E adevărat că aici costumul de baie din două piese nu se referă la băscuţă şi ochelari de soare, dar dacă nu eşti la “agăţat”, priveliştea este mai mult decât ok.
….Dar, ce faci seara? În Venus, după mine nu ai decât o singură variantă: restaurantul hotelului Dana. Hotelul are patru stele, este o oază de verdeaţă, personal amabil, oameni primitori. Din păcate, după părerea mea, restaurantul nu a progresat în ultimii zece ani, ba din contră, meniul este destul de simplu, iar lista de vinuri este slabă. Vinuri scumpe şi puţine!
….O altă variantă, pe care o recomand este restaurantul Popasul Pescarilor (sau, “la Briceag”). Este situat undeva între Olimp şi 23 August pe fosta plajă, unde pe vremuri trăgeau bărcile pescăreşti. Îţi bate valul în farfurie, simţi briza pe frunte, sau dacă “te dai în bărci” şi prin buzunare. Dacă vrei să ajungi cu maşina, intrarea se face din drumul ce leagă Olimpul de şoseaua principală DN, undeva pe partea dreaptă se face un drum îngust care se opreşte lângă calea ferată. Se poate ajunge şi pe jos din Olimp pe malul mării, mergând pe faleza proaspăt amenajată în acest scop.
….Restaurantul este unul cu meniu pescăresc, se mănâncă bine, la preţuri nu foarte mici, după cum ziceam. Dar, nu mănânci la “cârciumă” şi mori acasă, mâncarea este gustoasă, vinurile variate şi pentru orice buzunar. Nu recomand în schimb rapanele care sunt cam “gumate” şi midiile natur care sunt “uscate” şi care scârţâie a nisip, dar platourile tradiţionale nu le ratez niciodată. Am fost de multe ori, am încercat aproape tot meniul, şi ce să zic: niciodată nu am fost dezamăgit, ba uneori s-a întâmplat să fiu chiar încântat. De la ciorba de peşte, la saramură, sau prăjiturile pescăreşti, mâncarea este gustoasă, iar porţiile se întâmplă să fie chiar generoase.
….Vă pot recomanda şi un vin pe care îl consum aici în ultimul timp: Curtea Regală – Aligote de la Macin(aprox.60ron/sticla). Este vinul locului şi eu personal îl consum alături de orice preparat din peşte.
….Acesta se doreşte a fi primul episod dintr-un mini serial cu locaţii interesante unde m-am simţit bine, atât din parte de sud a litoralului românesc, cât şi de la vecinii noştrii bulgari.
….Vacanţă plăcută vă doresc!
….Bogdan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori