Pe urmele lui Dionysos

Scris la 24 iunie 2015 in Povesti despre vin | 2 comentarii

Cred ca toti am citit in copilarie Legendele Olimpului si ne aducem  aminte cu placere de Dionysos – zeul vinului si al desfraului, cel care umbla prin lume inconjurat de superbele nimfe si satiri. Viata lui era o petrecere nesfarsita, vesnic inconjurat de femei frumoase si vinuri bune, iar singura grija pe care o avea era sa aduca cu el vita de vie, astfel ajutand la raspandirea ei in lume.

Pentru ca, toata viata mi-am dorit da traiesc exact ca si Dionysos  si cel putin dintre prietenii mei nu stiu pe vreunul care sa-si doreasca altceva, impreuna cu Horia Hasnas editor la Vinul.ro, am hotarat sa mergem pe urmele personajului sus amintit.

Asadar, vom pleca in Grecia, unde vom vizita cat mai multe crame, incercand sa descoperim cele mai bune vinuri grecesti. Ne vom axa pe soiurile locale (ma gandesc ca Dionysos , nu era mare iubitor de: Cabernet Sauvignon, Merlot, ori Chardonnay) si pentru a ne bucura impreuna cu voi – cititorii nostrii de acestea, vom incerca un lucru pe care numeni nu stiu sa-l mai fi facut vreodata!

In fiecare crama, impreuna cu Horia vom decide care este cel mai reprezentativ vin, vom cumpara o sticla si vom cere oenologului sa o semneze. Apoi, impreuna cu fotografiile facute acolo, o vom licita pe internet, plecand de la pretul de achizitie.

Bineinteles ca nu dorim sa transformam acest joc intr-o afacere, ci numai sa impartim frumoasa noastra experienta, cu cate un pasionat de vin.

Sper din tot sufletul, ca pana la intoarcerea din aceasta calatorie sa descopar exact vinurile pe care Dionysos le iubea atat de mult, pentru ca pe viitor, sa incercam asocierea lor cu femeile frumoase de la noi de acasa – de aceasta data!

Si mai doresc, ca dupa aceasta calatorie sa fiu capabil sa inteleg  pe deplin filozofia de viata a Zeului Dionysos pentru a putea trai precum a trait el, pana la adanci batraneti.

Asa sa-mi ajute  Zeus!

Bogdan

2 comentarii

  1. merg pe varianta fara magar…. 100 euro?

    • Adjudecat! 🙂 🙂 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori