Piatra de moară

Scris la 25 martie 2013 in Povesti despre vin | 2 comentarii

….23 martie. Sâmbătă, după o dimineaţă plăcută la lansarea Erismei 15, unde am cunoscut oameni speciali şi după o prelegere a lui Gabriel Liiceanu despre Plictiseala de duminică, am ajuns acasă.
….Mă mănâncă în fund şi deschid televizorul. Zbang-portocaliu. Se votează viitorul preşedinte al unui partid care a trăit bine. Se alege decisiv între un fost şef de vamă şi o curtezană (ca să fiu elegant). Şi totuşi, cineva şi-a băgat coada şi se acuză că s-a numarat a la Roberta.
….Și dacă-i cu alegeri, hai să facem și noi, dar cu crâmpoșii selecționate. Fară nicio legatură cu textul de mai sus, avem conte vs. guvernator. Știrbey contra Isărescu, ambele 2011. Citim „platformele lor program” de pe contraetichete, ne luăm carneţelul şi scriem (în ordinea gradelor de alcool):
.Casa Isărescu– culoare gălbuie, clară, cu nas de ierburi discrete și atac ușor acidulat. Gustul are iz de sâmbure de corcodușe, amărui, ușor rugos, cu alcoolul (12,5%) insinuat aproape corect, corpolent. Un vecin de-al meu a concluzionat că vinul ăsta e ca o țărăncuță frumușică, sinceră, dar mai prost îmbrăcată.
….Agricola Știrbey– aproape tranparent, cu inserții verzui, cu un miros parfumat plăcut, foarte floral, asemanari cu ceva sauvignon. La gust se simte acidulat, acrișor-amărui, dar elegant, fin și catifelat, cu flori multe și vioi. Cele 13% de alcool sunt foarte bine așezate, dar cu un post gust cam scurt.
….Scor final, fără turul 2:    6,5 la 7 ppn-e, pentru Stirbey. Mi-au plăcut.
….Seara, pe facebook, mare agitaţie. După ce de dimineață iși declarase marea dragoste față de Omu’ bun și pomu’ copt, marele mâncător de spanac îşi ia adio de la hoţi şi fsn-iști (din 2000 – foștii camarazi) şi asta pentru că găozărimea n­-a înțeles cum trebuia să voteze. Piatra de moară a românilor se retrage „uşor”, „tăcut”, „discret”, „liniștit” şi „responsabil” – în stilul său – bătând toba mare, spre viitoarele laboratoare ale discordiei, minciunii și falsului interes național, cu deschiderea pe partea dreaptă.
….Ce să­-i urăm? Succesuri eterne!
….RaSto

2 comentarii

  1. Desi mai sunt cateva zile pana la goodwine mai facut curios…Pe cea de la Stirbey o gustasem la editiile precedente, dar cea facuta de Isarescu nu am pus mana pe ea pana acum…Oricum la salariu imi fac „curaj”…

  2. La ultimele 4 GW-uri nu-mi aduc aminte sa fi fost Casa Isarescu. Poate vine acum. Ce merita sigur de incercat este cramposia Stirbey 2012, pe care am incercat-o la VinCE. Mi-a placut mult.
    Mai recomand si cramposia de la Via Sandu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori